Arntz | Van Helden versterkt activiteiten in marine-sector met overname Halyard Survey & Risk

Arntz | Van Helden, het technisch schade-expertisebureau (onderdeel van Van Ameyde), heeft zich per april jl. versterkt met de overname van Halyard Survey & Halyard Risk in Sliedrecht. Daarmee breidt Arntz | Van Helden haar activiteiten in de maritieme sector  uit. Halyard Survey richt zich sinds de start in 2012 met vier medewerkers, onder wie drie schade-experts, op schade-inspecties, taxaties en algemene expertise op maritieme en niet maritieme objecten. Daarnaast worden door dezelfde mensen onder de naam Halyard Risk in dezelfde sector risicomanagementinspecties uitgevoerd van scheepswerven en schepen, waaronder zogeheten gespecialiseerde JH 143 inspecties.

René van Dijk, algemeen directeur van Arntz | Van Helden, zegt  bijzonder verheugd te zijn met de acquisitie van Halyard.  “We breiden hiermee niet alleen voor onze opdrachtgevers ons dienstenpalet uit, maar halen met Henk Scholte en Arnold Warmerdam twee ervaren schade- en riskexperts, met Pieter Gilissen een jonge expert in opleiding en met Jessica Blijenberg een ervaren ondersteunende kracht in huis.”  Halyard Survey zal volledig opgaan in Arntz | Van Helden; de werkzaamheden van Halyard Risk zullen onder de eigen naam worden voortgezet. De werkzaamheden zullen vooralsnog vanuit Sliedrecht worden voortgezet, maar op termijn zullen de medewerkers van Halyard hun intrek nemen in het pand van Arntz | Van Helden aan de Strevelsweg in Rotterdam.

Volgens Henk Scholte, die samen met Arnold Warmerdam en Jessica Blijenberg eigenaar is van Halyard, beraadde het management zich, mede door de leeftijd van enkele experts, al geruime tijd op de toekomst van het bedrijf. “Toen Arntz | Van Helden ons benaderde hebben wij daar uitvoerig over nagedacht en zijn we uiteindelijk met elkaar tot de conclusie gekomen dat, hoewel we op korte termijn zeker niet zullen stoppen,  aansluiting bij dit gerenommeerde bureau voor zowel de continuïteit van ons bureau en onze werkzaamheden als voor onze opdrachtgevers  de beste optie was.”

Arntz | Van Helden telt na de overname van Halyard 33 medewerkers, onder wie 23 experts. Het technisch nichebureau legt zich vanuit vestigingen in Rotterdam en Amsterdam vooral toe op schade-expertise, risicoanalyse en regres op het gebied van zee-casco, jachten en pleziervaartuigen, transport goederen, maritieme aanbouw & garantie, autosport, landmaterieel, CAR/Property All Risks, machinebreuk en elektronica.