Afdeling Personen van Cunningham Lindsey flink uitgebreid

De afdeling Personen van Cunningham Lindsey, dé expert op het gebied van schadelast- en risicobeheersing, is flink uitgebreid. De afdeling bestaat uit 32 personen. Daarmee is Cunningham Lindsey momenteel de grootste personenschade-specialist in Nederland. De afdeling telt maar liefs 28 personenschade-experts, 3 rekenkundige experts en 1 stagiair. De groei is volgens Martin de Haan, General Manager Personen van Cunningham Lindsey, vooral veroorzaakt door het toenemende aantal verkeersongevallen en de complexiteit van de schadedossiers als gevolg van toenemende regulering en stringentere wet- en regelgeving.

De oorzaak van de recente uitbreiding is volgens Martin de Haan, General Manager Personen meerledig: “Het aantal verkeersdoden is voor het derde jaar op rij gestegen tot 629 in 2016 en het aantal ernstig gewonden is zelfs hoger dan ooit. Dat blijkt uit de jaarlijkse Monitor Verkeersveiligheid van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV).(bron: https://www.swov.nl/feiten-cijfers/factsheet/verkeersdoden-nederland). Door toenemende regulering en stringentere wet- en regelgeving zijn de schadedossiers bovendien ook steeds bewerkelijker geworden. Denk bijvoorbeeld aan de eigen bijdragen binnen de WMO/WLZ en de toename van zorgschade, die kan leiden tot aanpassingen in huis, vervoersvoorzieningen, hulp en bijstand in het algemeen dagelijks leven.”

“Initiatieven vanuit Cunningham Lindsey, zoals de uitbreiding van de Rekenkundige afdeling en de introductie van Dé Letselschadehulpdienst hebben in de afgelopen periode bijgedragen aan het vergroten van de naamsbekendheid van onze organisatie. Door vanuit de Rekenkundige Afdeling en het samenwerkingsverband Dé Letselschadehulpdienst regelmatig workshops en trainingen te organiseren, zien wij een toename in het aantal opdrachten.”

 

Uitbreiding afdeling Personen

Na het vertrek van een tweetal collega’s, Raymond Broekhof en Jan Julius de Jong, waren de ontwikkelingen in de markt een reden te meer om de afdeling Personen verder uit te breiden. Cunningham Lindsey kiest ervoor om een deel van de experts zelf op te leiden en op die manier ruimte te creëren voor de doorgroei van medewerkers. Door de hechte samenwerking tussen de afdeling Personen en dochtermaatschappij en claimsmanagementorganisatie inTrust behoort ook doorgroei vanuit inTrust naar een rol binnen Cunningham Lindsey tot de mogelijkheden. Daarnaast heeft Cunningham Lindsey recentelijk een aantal zeer ervaren (senior) experts aan zich weten te binden:

  • Jochem van Rossum was voorheen Financieel Planner en is per 1 januari 2018 in dienst als Rekenkundig Expert, naast onze collega’s Hans Tiemersma en Martijn Sluijs.
  • Mr. Manon Lubach is per 1 februari 2018 bij ons in dienst. Zij is afkomstig van Arag en zal ons team in Hoogeveen versterken.
  • Mr. Frank van Helden is per 1 februari 2018 in dienst. Hij is afkomstig van CED en woonachtig in het zuiden van Limburg. Frank start vanuit ons kantoor in Eindhoven.
  • Mr. Ellen de Rooij, NIVRE-re is per 1 februari 2018 in dienst. Zij werkte voorheen bij Univé als Personenschade-expert. Ellen is ook arbeidsdeskundige en heeft de opleiding Gerechtelijk Deskundige afgerond. Zij zal vanuit ons kantoor in Amstelveen werkzaam zijn.
  • Kristijan Jacimovic is per 5 februari 2018 werkzaam als stagiair op de Rekenkundige afdeling. Kristijan is vierdejaars student Bedrijfseconomie.
  • Mr. Moniek Bosman is per 12 februari 2018 als Junior Expert in dienst en zal opgeleid worden vanuit ons kantoor in Rotterdam.
  • Mr. Harma de Ruiter is per 19 februari 2018 gestart op ons kantoor in Hoogeveen als personenschade-expert. Harma is voorheen LSA Advocaat geweest. Na een periode in het buitenland is ze eerst bij InTrust begonnen als Senior Claimshandler en nu doorgestroomd naar de afdeling Personen.

Masterclass Personenschade

Bedrijven, die kennis willen maken met de nieuwe collega’s en de rest van het team kunnen zich aanmelden voor de Masterclass Personenschade “Kijken in een glazen bol?”, die Cunningham Lindsey onder leiding van dagvoorzitter Prem Radhakishun op dinsdagmiddag 29 mei a.s. organiseert. Tijdens deze Masterclass gaan wij samen met onze externe sprekers in op de ontwikkelingen op het gebied van personenschade.

 

Personen, die daarbij aanwezig willen zijn, kunnen contact opnemen met Irene Slootjes islootjes@cl-nl.com of Martin de Haan mdhaan@cl-nl.com.