Achmea draagt bij aan versnelling digitale activiteiten Zurich Insurance Group

 

Achmea gaat samenwerken met Zurich Insurance Group (‘Zurich’) om de bedrijfsactiviteiten van Zurich efficiënter te laten verlopen. Zurich gaat daarvoor gebruikmaken van de technologie van InShared, de digitale verzekeraar van Achmea. Het IT-platform van InShared is gericht op online service, van polisbeheer tot en met claimsafhandeling. Met de inzet van het platform en de kennis van InShared over online klantbediening, draagt Achmea bij aan de realisatie van Zurich’s groeidoelen.

Klanten sluiten hun polis steeds vaker online af en willen zo ook hun verzekeringszaken regelen. InShared is een 100% online verzekeraar en laat klanten zo veel mogelijk zelf hun verzekeringen regelen via een eigen, digitale verzekeringsmap. Het onderliggende IT-platform is sinds 2016 beschikbaar voor andere verzekeraars onder de naam ‘OutShared’. Zo draagt Achmea bij aan de digitalisering van activiteiten en klantbediening van andere verzekeraars en worden zowel de efficiency als de klanttevredenheid verhoogd.

Robert Otto, lid Raad van Bestuur van Achmea: “InShared staat bekend om zijn efficiënte klantbediening en hoge klanttevredenheid. Het is mooi dat de onderliggende technologie ook beschikbaar is voor andere verzekeraars. Onderdeel van onze strategie is de verschuiving van verzekeren naar diensten, in aanvulling op onze verzekeringspropositie. De samenwerking met Zurich sluit hier goed bij aan.”

Zurich’s Insurance Mobile Solutions CEO, Theo Bouts, zegt, “In veel sectoren vindt vandaag de dag een verschuiving plaats naar meer fysieke en digitale diensten. We hebben nieuwe technologieën, bedoeld om de bediening van klanten te vereenvoudigen en te verbeteren, altijd al snel ingezet en zullen dit blijven doen. InShared heeft bewezen dat zijn innovaties leiden tot een hogere klanttevredenheid en daarom hebben we het OutShared platform verkozen als een van de onderscheidende factoren om onze Mobile Solutions activiteiten verder te brengen.”