Rechtbank verklaart Deense verzekeraar failliet

De Deense verzekeraar Gefion Insurance A/S is failliet verklaard door het Deense Maritime and Commercial High Court.”De curatoren van de failliete boedel, advocaat Boris Frederiksen en advocaat Søren Aamann Jensen, zullen contact opnemen met alle polishouders in Gefion om hen te informeren en te begeleiden bij het handelen”, aldus de Deense financiële toezichthoudende autoriteit (DFSA). ), die ook een hotline voor vragen heeft geopend op +45 41933500.Daarnaast kunnen curatoren van de failliete boedel worden bereikt via gefion@poulschmith.dk.

Ondertussen merkte de Financial Conduct Authority in het VK op: “Hoewel er geen resterende actieve polissen zijn in het VK, kunnen er nog steeds claims worden ingediend tegen de polissen van Gefion, en een aantal eerder ingediende claims blijven momenteel niet afgehandeld.” Volgens het Britse Financial Services Compensation Scheme (FSCS) betaalt Gefion zelfs geen claims meer en wordt het nu door FSCS als failliet of in gebreke verklaard. Laatstgenoemde zei nauw samen te werken met de vereffenaar en de DFSA om de impact van het faillissement van Gefion te begrijpen.

FSCS merkt verder op: “Het bedrijf verkocht een reeks autoverzekeringsproducten in het VK via een netwerk van algemene agenten bestaande uit Bollington, Cogent Insurance Services, J&M Insurance (CUA-Group), Prestige Underwriting, Pukka Insurance, Tansar en Staveley Hoofd (One Sure Insurance Ltd).” De aangeboden polissen omvatten een particuliere autoverzekering, een taxiverzekering, een wagenparkverzekering en een koeriersverzekering. Het was in juni 2020 toen de DFSA de vergunning van Gefion als verzekeraar introk. Het bedrijf is afgelopen juli in liquidatie gegaan voordat het definitief failliet werd verklaard op 07 juni 2021