Castel Underwriting Europe B.V zet in betrekkelijk korte tijd een nieuwe aanbieder van zakelijke verzekeringen op in ons land

Het in betrekkelijke korte tijd opzetten van een nieuwe aanbieder van zakelijke verzekeringen in ons land  blijft nog steeds mogelijk. Castel Underwriting Europe B.V. is daar een voorbeeld van. De in vooral Transport-, Sport A&H-, W&I- en Tax-verzekeringen gespecialiseerde MGA (Managing General Agent) heeft binnen korte tijd een forse omzet gerealiseerd:  deels via de overname van de marine-portefeuille van Navigators Europe, maar voor een niet onbelangrijk deel ook via autonome groei. En dat in een (corona)jaar zonder fysiek persoonlijk contact met klanten en makelaars,  vertellen Gert van Middelkoop (Chief Underwriting Officer Castel Europe) en Duco Teijema (Marine Manager Netherlands) in een interview in het recent verschenen Risk & Business Magazine.

Gert van Middelkoop

Nadat The Hartford had besloten te stoppen met alle activiteiten van  Navigators in Continentaal Europa werden beiden benaderd door Castel om een marine-vestiging op het Europese vasteland op te gaan zetten. Deze ging vorig jaar juni – midden in coronatijd – officieel van start met vijf medewerkers en legt zich toe op transportverzekeringen. De marine-omzet is sinds de start – slechts een jaar geleden – gegroeid naar een behoorlijke, tot tevredenheid stemmende omvang, waarvan ongeveer de helft voortvloeit uit de overname de marine-portefeuille van Navigators en de rest afkomstig is uit autonome groei.

“Voor onze start was het van buitengewoon groot belang dat we ‘onze’ bij Navigators opgebouwde portefeuille konden meenemen. Daardoor konden we in een sterk verhardende markt waarin steeds minder capaciteit beschikbaar kwam, niet alleen onze bestaande klanten van dienst blijven maar ook nieuwe bedrijven van dienst zijn met het vinden van adequate verzekeringsoplossingen voor hun transportrisico’s”, benadrukt Gert. Dat is niet de enige reden voor de aanzienlijke omzetgroei in hun startjaar, voegt Duco toe.  “We beschikken over louter medewerkers die door de wol geverfd zijn in het transportverzekeringsmetier, stuk voor stuk al jaren meelopen en mede daardoor kunnen bogen over een schat aan ervaring en verzekeringstechnische bagage. Zeker in een marktsegment waarin de vergrijzing hard gaat en veel know how en ervaring de markt verlaat, blijft kennis van zaken meer dan ooit dan ook  het verschil maken. Daarnaast kunnen we als Castel terugvallen op een goede samenwerking met ons uitgebreide netwerk aan makelaars.”  

Ambitieuze groeiplannen 

Na het eerste succesvolle jaar zijn de beide ‘Castellers’ positief gestemd over de verdere ontwikkeling van hun volmachtbedrijf. “We hebben dan ook volop groeiambities. De komende drie jaar streven we een verdere omzetgroei met minstens 50%”, stelt Gert  resoluut. Daarbij denkt hij zowel aan autonome groei, aan meer cross-selling tussen Castel,  Arena en Transact als aan verdere expansie door acquisities. Voor dat laatste denken zij primair aan overnames op de transportmarkten in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Spanje. “We zijn dan ook zeker alert op acquisities en hebben daarbij het voordeel van een goed gevulde oorlogskas.”  

Duco Teijema

 Zie hier voor het volledige artikel: https://www.riskenbusiness.nl/wp-content/uploads/2021/07/RB-3_2021-1.pdf