War for talent

In het recent verschenen magazine van Risk & Business bespreekt hoofdredacteur Jan van Stigt Thans de personeelsproblematiek van dit moment. Zijn voorwoord leest u hieronder:

Ik wens je veel personeel toe, luidt een bekend (Joods) gezegde, waarvan de strekking niet van enig cynisme ontbloot is. Hoe meer personeel, des te meer zorgen. De vraag is of dit momenteel nog steeds geldt of dat niet eerder sprake is van het tegenovergestelde. Immers, wie ik ook spreek, iedereen is vandaag de dag naarstig op zoek naar goede mensen: verzekeraars, makelaars, expertisebureaus, reconditioneerders, overige schadeherstellers, advocaten en risk- en insuranceafdelingen bij verzekeraars.

De transfercarrousel draait al geruime tijd op volle toeren en de baanwisselingen zijn aan de orde van de dag, zo blijkt onder meer uit de nieuwsberichten in Risk & Business. Bovendien gaat er geen dag voorbij of je ziet op LinkedIn tal van berichten voorbijkomen waarin bedrijven uit de verzekerings- en schaderegelingsbranche melding maken van de vacature(s) die ze hebben.

Ook hebben bijvoorbeeld nu al meer bedrijven personeelsadvertenties geplaatst in de nieuwsbrief van Risk & Business dan in geheel 2018. En voert Meijers, dat dit jaar tientallen medewerkers extra wil aannemen, in dezelfde nieuwsbrief zelfs een jaar lang campagne waarin zij brancheprofessionals wijst op de voordelen van het werken bij deze Amstelveense assurantiemakelaar.

Het lijken dan ook ‘gouden tijden’ te zijn voor de ambitieuze schade- en verzekeringsspecialisten. Des te verwonderlijker was ik dan ook over de uitkomsten van de FinTech Barometer 2019 van Onguard, waarin onder meer geconcudeerd werd dat de angst bij directeuren, managers als overige finance professionals voor verlies van hun baan als gevolg van de digitale transformatie in een jaar tijd met maar liefst 509% is gegroeid. Om als finance professional in deze wereld mee te kunnen blijven draaien, is volgens hen verandering en werken aan de eigen vaardigheden een must.

Dat geldt zeker ook voor de verzekerings-, schade- en riskprofessionals. Wie (permanent) investeert in zijn eigen kennis en vaardigheden, behoudt of krijgt een goede positie op de arbeidsmarkt en speelt zich in de huidige ‘war for talent’ in de kijker van het bedrijfsleven in de branche. En wie als bedrijf (voldoende) goede medewerkers aan zich weet te binden, verzekert zich onherroepelijk van een goede toekomst.

De volledige uitgave kunt u hier inzien:
http://riskenbusiness.nl/wp-content/uploads/2019/07/Magazine_RB_04_2019.pdf