VS: Meeste werkgevers zijn niet van plan vaccinaties verplicht te stellen voor hun personeel; ruim driekwart gaat het wel aanbevelen, soms zelfs middels financiële prikkels

Meer dan de helft van de werkgevers in de VS is niet van plan om COVID-19-vaccinaties verplicht te stellen voor hun personeel, zo blijkt uit een onderzoek onder meer dan 700 werkgevers door advocatenkantoor Fisher Phillips LLP.Het in Atlanta gevestigde advocatenkantoor heeft een onderzoek uitgevoerd naar overwegingen met betrekking tot COVID-19-vaccins en ontdekte dat 64% van de werkgevers niet overweegt vaccinaties verplicht te stellen. Een op de elf werkgevers (9%)  doet dat wel en 27% weet het nog niet.

 Uit het onderzoek komt verder naar voren dat 78% van de werkgevers hun werknemers zal aanmoedigen om zich te laten inenten en velen denken na over het aanbieden van prikkels aan werknemers om zich te laten vaccineren. Werkgevers in de landbouw en voedselproductie overwegen het vaakst om inenten aan te bevelen bij hun personeel (18%), gevolgd door de bouw (13%), de gezondheidszorg (12%), de horeca (11%) en de detailhandel (10%).

Onder werkgevers die overwegen om werknemers prikkels aan te bieden om zich te laten vaccineren, waren contant geld en geschenken de meest populaire optie met 38%,  waarbij een kwart van de werkgevers contant geld of geschenken met een waarde van meer dan $ 100 overweegt,  gevolgd door betaald verlof met 30%.