Ruim 40% van de Nederlanders heeft goede voornemens – Gen Z leidt met 64%; landgenoten streven naar meer fysiek, mentaal en financieel welzijn in 2024

Met de start van het nieuwe jaar geeft maar liefst 43% van de Nederlanders aan goede voornemens te hebben voor 2024. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Motivaction, in opdracht van Nationale-Nederlanden. Het enthousiasme is bij de jongere generatie (Gen Z) het grootst; van hen is 64% voornemens om positieve veranderingen door te voeren. 

Goede voornemens worden niet alleen gemaakt, Nederlanders zijn ook optimistisch over het volhouden hiervan. 78% gelooft dat ze hun voornemens met succes zullen volbrengen. Support speelt hierbij een belangrijke rol: meer dan de helft geeft aan ondersteuning van derden belangrijk te vinden.

Gezondheid voorop: meer beweging en gezonder eten
Het onderzoek laat zien dat verbetering in fysieke gezondheid prioriteit heeft onder Nederlanders met goede voornemens: 64% wil hiermee aan de slag. Binnen deze groep geeft driekwart aan in 2024 meer te willen bewegen en sporten, gevolgd door gezonder eten (59%) en minder willen zitten (25%). Onder de mensen die meer willen bewegen en sporten zijn wandelen (73%), fietsen (49%) en de sportschool bezoeken (30%) het meest populair.


De goede voornemens op het gebied van mentale gezondheid (38%) richten zich met name op beter slapen (49%). Verder willen Nederlanders meer leuke dingen doen en meer aandacht besteden aan ontstressen en ontspannen. Dit