Rapport over veranderd wagenpark raakt schadeherstelsector

Na twee eerdere rapporten over de gevolgen van het veranderende wagenpark voor de verzekeringssector en de retailsector brengen Automotive Insiders en Trend-Rx nu een rapport uit over de impact op de schadeherstelsector.

Kort gezegd wordt het wagenpark in de jaren tot 2030 groter, ouder, zakelijker en vaker elektrisch aangedreven. Op de schadeherstelsector zullen deze ontwikkelingen grote impact hebben. Tel de toenemende concentratie bij sturende partijen als verzekeraars en leasemaatschappijen op bij een schadeherstelsector die al sterk verdeeld is en het is duidelijk dat de onderhandelingspositie van de schadesector verzwakt. 

Perspectief

Opvallend is verder dat het aantal schadegevallen afneemt, maar de totale omzet toeneemt door een hogere schadelast per schadegeval. De sector heeft dus wel degelijk perspectief, zo luidt de conclusie van het rapport, maar er gaat veel veranderen.  

De officiële presentatie van het 130 pagina’s tellende rapport vindt plaats tijdens het Nationaal Schadecongres van Automotive Insiders op 30 september in Studio A12 in Bunnik. Onderzoeker Arno Onink van Trend-Rx zal daar het rapport van toelichting voorzien en enkele analyses eruit delen. Het rapport is nu al te bestellen via de website van Automotive Insiders