Praktijkboek Bedrijfsovername verschenen

Bij uitgeverij Boommanagement is het Praktijkboek Bedrijfsovername verschenen van de hand van Frits Beunke en Joost Coopmans. “Een complete gids voor elke mkb-ondernemer die zijn bedrijf met succes wil verkopen Waar moet u op letten als u uw bedrijf verkoopt? Wat komt er allemaal kijken bij de verkoop van een mkb-bedrijf? Waar moet u als verkoper rekening mee houden, hoe bereidt u uw bedrijf voor op de verkoop en hoe vindt u een koper?”, zo omschrijft de uitgever het boek.

“Welke reden u als mkb-ondernemer ook heeft om te verkopen, in dit boek komen alle juridische, financiële, fiscale en bedrijfsmatige aspecten van een bedrijfsverkoop aan bod om van de verkoop een succes te kunnen maken. Denk aan de bedrijfswaardering, de transactiekeuze, de onderhandelingen, het duediligenceonderzoek en contractuele zaken, maar ook de uiteindelijke closing van de deal. Met hun jarenlange ervaring als fusie-en overnameadviseurs nemen de auteurs u mee door het gehele aan-en verkoopproces met al zijn valkuilen.”

 Voor wie

 Praktijkboek bedrijfsovername is bestemd voor mkb-ondernemers die hun onderneming willen verkopen. Ook is het uiterst relevant voor potentiële kopers van een mkb-bedrijf en voor bankiers, investeerders, notarissen, accountants, fiscalisten en overige M&A-adviseurs die in de branche werkzaam zijn.

De auteurs: Frits Beunke, voormalig bankieren werkt inmiddels als zelfstandig overname-adviseur. Hij is tevens auteur van de Handleiding Toezicht en Risico. Joost Coopmans, van oorsprong bankier, is overname-adviseuren partner bij BDO Corporate Finance en coauteur van het boek Een eigen onderneming