KPMG en Nedscaper lanceren cloudsecurity partnership

KPMG en Nedscaper kondigen hun samenwerking aan in het cloudsecurity domein. Waar adviesbedrijf KPMG klanten helpt strategisch en operationeel securitybeleid te ontwikkelen ter voorkoming van digitale dreigingen, voegt scale-up Nedscaper 24×7 opsporingsdiensten toe dankzij een eigen securitymonitoringplatform in een Microsoft cloudomgeving.

Nedscaper levert securitydiensten vanuit de cloud gebaseerd op Microsoft Sentinel technologie. Dankzij de inzet van een eigen platform is de cloudsecuritydienstverlener in staat digitale dreigementen direct te traceren en daar adequaat op te reageren. De ingebouwde kunstmatige intelligentie zorgt ervoor, dat het systeem snel en adequaat reageert en anticipeert op afwijkend internetgedrag. KPMG helpt veelal grote organisaties met het optuigen van cybersecuritybeleid van directiekamer tot het datacentrum. Ongeacht de fase van cyberbeveiliging, helpt KPMG bedrijven en instellingen met de bouw van robuuste digitale veilige omgevingen in een wereld waarin cyberdreigingen verder toenemen.

“Dankzij onze gezamenlijke diepgaande kennis in het Microsoft security domein dat goed te combineren is met de no-nonsense mentaliteit van Nedscaper ontstaan in de hackers community, hebben we alles in huis om digitale inbrekers buiten de deur te houden. Samen met onze beleidsmatige ervaring vormen we  een goed duo voor organisaties in de transitie naar een optimale veilige digitale werkomgeving,” vertelt Koos Wolters, partner Cyber en Privacy bij KPMG.

“Samen met KPMG zijn wij in staat effectieve roadmaps te ontwikkelen voor onze gezamenlijke klanten waarmee we zowel op strategisch als operationeel niveau een waardevolle securitypartner zijn”, zegt Thomas Verwer, oprichter en CEO van Nedscaper.

“Zowel KPMG als Nedscaper hebben veel kennis en ervaring in het Microsoft security domein opgebouwd. Met name op het vlak van geavanceerde Microsoft Azure cloudtechnologie. Daarmee zijn klanten verzekerd van een toekomstbestendige security-omgeving”, concludeert Peter Bronkhorst, Sales Director Security Compliancy & Identity van Microsoft in Nederland.

Het Engelse onderzoeksbureau Source Global Research heeft KPMG eind 2021 beoordeeld als beste security dienstverlener onder bedrijven die veiligheidsrisico’s beoordelen en daarvoor strategie, beleid en technologie implementeren. Deze nummer 1 positie is gebaseerd op onderzoek onder 300 bedrijven met meer dan $500 miljoen omzet waarbij 16 security dienstverleners zijn beoordeeld