‘Harde markt’ en transportbranche centraal in extra dikke uitgave Risk & Business Magazine

 Vandaag  – 30 oktober 2020 -is een nieuwe editie verschenen van het Risk & Business Magazine. In deze extra dikke, 40 pagina’s tellende uitgave vormen twee onderwerpen de hoofdmoot: de ‘harde markt’ in co-assurantieland en de transportverzekeringsbranche.

Over de verhardende verzekeringsmarkt en het huidige pittige renewal-seizoen wordt ingegaan door directeuren van verzekeraars – Gielijn Arends (MS Amlin) en HDI Global (Sharon van Herel) –  en  makelaars (het Managementteam Schadeverzekeraars). Daarnaast gaat in het verslag over het recente NARIM-Congres ook voorzitter Adri van der Waart  op deze actuele problematiek in en belichten Martina Smit en Irini Dalpi (Van Steenvoorden MainportLawyers) de juridische gevolgen van de verharding voor de relatie verzekerde -verzekerde.  Zowel de nationale als internationale ontwikkelingen komen uitgebreid aan bod in een terugblik op het recente IUMI-Congres maar vooral in een openhartig interview met de nog altijd uiterst gedreven  ‘Lady of Marine’  Anneke Kooiman, die na een 44-jarige loopbaan in de transportwereld als eerste Nedetrlandse vrouw is toegetreden tot het IUMI-bestuur.

In de uitgave staan daarnaast interviews met Gerard Wallis de Vries over de Trauma Hulplijn van Zurich voor werkgevers en werknemers na (arbeids)ongevallen, Remco Bosch over de speciale divisie (SRI) van TÜV Nederland die zich nadrukkelijker gaat richten op de verzekeringsmarkt voor risico-inspecties en met Rob van Ballekom en Marlies van der Meulen  over de start van Polygon met een aparte servicelijn voor de aanpak van grote en complexe schades.  Verder wordt er aandacht besteed aan de recente kennisbijeenkomst van het Platform Personenschade over langlopende letselschadezaken en het onlangs gepubliceerde onderzoek van de Universiteit van Utrecht hiernaar, de samenwerking tussen Holland Herstel Groep en MainPlus, de rede van FERMA-president Dirk Wegener tijdens het onlangs gehouden FERMA-seminar en een interview met Johan Zwaanswijk (NIBE-SVV) over het A-Actualiteitenprogramma voor RMiA’s.

De volledige uitgave kunt u hier inzien: https://www.riskenbusiness.nl/wp-content/uploads/2020/10/RB_magazine_4_2020.pdf