Ford: alle auto’s over vijf jaar uitstootvrij en in 2020 volledig elektrisch

Ford heeft aangekondigd dat over vijf jaar 100% van zijn personenwagenaanbod in Europa in staat is om uitstootvrij te rijden. In 2030 moet het hele aanbod in Europa volledig elektrisch zijn. Voor de bedrijfswagens van Ford geldt dat het gehele aanbod al in 2024 in staat zal zijn om uitstootvrij te rijden. In 2030 is naar verwachting twee derde van de verkochte bedrijfswagens.

De aankondiging volgt op de bekendmaking dat Ford wereldwijd tot en met 2025 minstens 22 miljard dollar wil investeren in elektrische mobiliteit. “Nu ons bedrijf met succes is geherstructureerd en eind vorig jaar weer winstgevend is geworden, gaan we door naar de volgende fase van ons plan. Gedreven door de ambitie om onze klanten een geheel verbonden ervaring in expressieve nieuwe auto’s te bieden, gaan we in Europa op volle kracht naar een volledig elektrische toekomst”, aldus Stuart Rowley, president Ford Europa.

“We verwachten ons momentum dit jaar in Europa door te zetten en zijn op schema om ons doel van een EBIT-marge van zes procent te realiseren. Dit is onderdeel van ons plan om onze wereldwijde autoactiviteiten sterk te verbeteren.”

Bron: After Sales magazine; foto Ford.nl