Bestelwagenverkoop EU daalt in augustus met 18,6%

De verkoop van bestelwagens in de EU-landen is in de maand augustus met 18,6 procent gedaald tot 107.881 stuks.

Over de eerste acht maanden van dit jaar zijn er in totaal 26,7 procent minder bestelwagens geregistreerd in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt koepelorganisatie Acea vandaag. Bekijk het hele verkoopoverzicht in de Automotive Kennisbank.

In twee voorafgaande maanden daalde de Europese bestelwagenmarkt minder hard: min 1,8% in juli en 10,4% in juni. De Europese bestelwagenmarkt heeft fors te leiden onder de coronacrisis; vooral in het begin van de pandemie kreeg de markt fikse klappen, dat lijkt zich nu voorzichtig iets te herstellen.

Frankrijk geldt volgens Acea als de grootste afzetmarkt voor bestelwagens. Daar is het aantal registraties tot nu toe met 24,8% gedaald. In juli was nog een stijging te zien met 2% en in augustus daalde de Franse bestelwagenmarkt met 2,1%. Spanje (-24,4%) en Duitsland (-22,2%) noteerden in augustus de grootste verliezen, terwijl het aantal registraties in Nederland in augustus met 17,6% daalde en in juli met 2,8%t. Tot en met augustus zijn er ons land in totaal 55.836 bestelwagens geregistreerd.