Zwitserse makelaar Born Consulting AG sluit zich aan bij Howden Group

De Zwitserse makelaar Born Consulting AG sluit zich aan bij Howden Group, dat hiermee haar positie op de Zwitsers markt verder versterkt. Born Consulting AG zal onder haar eigen naam blijven handelen als “Member of Howden Group”. Tegelijkertijd neemt Massimo Contino, algemeen directeur en voorzitter van Born Consulting AG en MD Broker AG, een belang in Howden Zwitserland en de Howden-groep.

                                                                                                                                                                         Born Consulting AG, gevestigd in Bern, werd in 2003 opgericht als onafhankelijke verzekeringsmakelaar die zich richt op de dienstverlening voor nationale en internationale tussenpersonen en grote ondernemingen. In 2021 kwam MD Broker AG erbij, gevestigd in Zürich. De bedrijvengroep heeft meer dan 30 mensen in dienst.

Massimo Contino, algemeen directeur en voorzitter van de raad van bestuur van Born Consulting AG: “De fusie met Howden is het resultaat van onze langetermijnbelangen in het bedrijf en in onze opvolgingsoplossing voor de lange termijn, waarin we een actieve en ondernemende rol kunnen spelen bij het vormgeven en ontwikkelen van het bedrijf. Onze klanten zullen profiteren van de voordelen van een internationale groep makelaars met distributie- en distributie en expertise in 40 landen. Aansluiting bij Howden betekent ook dat we doorgaan met het  verder ontwikkelen van ons bedrijf en  richten we ons  op het bedienen van onze klanten.”

 

Felix C. Jenny, CEO van Howden Zwitserland, zegt: “Wij zijn de natuurlijke thuisbasis voor onafhankelijke makelaars in Zwitserland. Hierdoor hebben klanten toegang tot de expertise en specialisaties van het internationale netwerk van Howden op hun lokale markt. Deze overname past perfect bij onze groeistrategie, die wij nastreven via sterke organische groei, werving van talent en strategische partnerschappen met gelijkgestemde bedrijven die onze onze cultuur van ondernemerschap delen.”

Massimo Contino zal Born Consulting AG blijven leiden als voorzitter van de raad van bestuur. Hij zal ook als aandeelhouder zitting hebben in de raad van bestuur van Howden Zwitserland.