Zwitserleven PensioenEvent 2022: ‘Wake Up!’

Na twee jaar afwezigheid vindt het PensioenEvent van Zwitserleven weer plaats. Op 24 mei organiseert de pensioenverzekeraar hét event waar werkgevers, adviseurs, OR-leden en andere geïnteresseerden worden bijgepraat over pensioenactualiteiten. Het thema is ‘Wake Up!’. Het is tijd om wakker te worden en nu voorbereidingen te treffen, zodat we straks klaar zijn voor de veranderingen op het gebied van het nieuwe pensioenstelsel en duurzaamheid.

Wake Up
Met het pensioenakkoord wordt pensioen persoonlijker en krijgen werkgevers en werknemers meer keuzemogelijkheden om het individuele pensioen vorm te geven. Tegelijkertijd wordt de roep om duurzaam te beleggen steeds luider. Welke pensioenuitvoerder past het beste bij de uitvoeringswensen? Qua service, meedenken, keuzevrijheid én duurzame beleggingsambities? De adviseur vervult een belangrijke rol in de begeleiding van werkgever en deelnemer en kan helpen regie over het pensioen te pakken. Zwitserleven wil adviseurs en werkgevers ondersteunen bij alle voorbereidingen voor het nieuwe pensioenstelsel en de veranderingen die dat met zich meebrengt. De middag zal daarom in het teken staan van twee belangrijke onderwerpen: het pensioenakkoord en duurzaamheid.

Samen met dagvoorzitter Aldith Hunkar belicht Zwitserleven de ambitie en strategie van Zwitserleven en Athora Netherlands voor de pensioenmarkt de komende jaren. Keynote-spreker Mathijs Bouman zal met het oog op de actualiteit stilstaan bij wat er gebeurt met de rente, inflatie, dekkingsgraden en het pensioenakkoord. Dennis van der Putten, Director Sustainability & Corporate Strategy bij ACTIAM / Cardano zal de aanwezigen meenemen in de belangrijkste ontwikkelingen op het vlak van duurzaam beleggen en ‘Real World Impact’. Onderwerpen waarover we met elkaar in discussie gaan tijdens de debatten. Natuurlijk is er deze prikkelende middag ook voldoende tijd om elkaar te ontmoeten, bij te praten en mee te discussiëren over de toekomst van pensioen. Ook staat er een bijzondere verrassing voor de aanwezigen op het programma.

Programma
Het Zwitserleven PensioenEvent is gratis toegankelijk voor financieel adviseurs, werkgevers, werknemers, OR-leden en andere geïnteresseerden. Het PensioenEvent 2022 vindt plaats op dinsdag 24 mei, in de Midden Nederland Hallen in Barneveld. Zie hieronder het programma:

13:00: Ontvangst met lunch
13:45: Opening Zwitserleven PensioenEvent door Aldith Hunkar
14:00: Strategie en ambitie Zwitserleven met CEO Jan de Pooter
14:15: Plenair programma pensioenakkoord met Mathijs Bouman
15:20: Pauze
15:40: Plenair programma duurzaamheid met Dennis van der Putten
16:40: Verrassende slot act
17:15: Plenaire afsluiting door Aldith Hunkar
17:30: Netwerkborrel

Kijk hier voor het programma en het reserveren van toegangskaarten: https://www.zwitserleven.nl/adviseur/events/pensioenevent/