Zurich trekt zich terug uit markt voor standalone political risk-verzekeringen en bouwt kredietverzekeringsbusiness af

Zurich trekt zich terug uit markt voor standalone political risk-verzekeringen en bouwt kredietverzekeringsbusiness af

Zurich Insurance gaat geen nieuwe standalone political risks-verzekeringen meer aanbieden en gaat haar wereldwijde kredietverzekeringsactiviteiten afbouwen. Dat heeft de verzekeraar met hoofdkantoor in Zwitserland gemeld aan vakblad Commercial Risk Europe

De terugtrekking geldt voor standalone polissen die dekking bieden tegen vermogensverliezen als gevolg van politieke risico’s zoals confiscatie, onteigening, nationalisatie, ontzegging, politiek geweld, onverenigbaarheid van valuta ( currency inconvertibility) en overheidsmaatregelen die de uitvoering van handelscontracten verhinderen. Dit besluit heeft geen gevolgen voor andere bedrijfsonderdelen van Zurich, aldus de verzekeraar .”Deze beslissingen werden genomen nadat Zurich had vastgesteld dat deze portefeuilles niet langer onze kernstrategie op lange termijn ondersteunen”, aldus de verzekeraar in een toelichting.

Zurich zal ook haar wereldwijde kredietverzekerings- en short-term multi-buyer (STMB) verzekeringsportefeuilles afbouwen, met uitzonderingen in sommige landen. Zurich Duitsland en Zurich Zwitserland zullen kortlopende kredietverzekeringen blijven aanbieden aan hun binnenlandse markten, geselecteerde Britse klanten via Duitsland en sommige klanten in andere EU-landen. Zurich zal geen nieuwe STMB-verzekeringen meer afsluiten vanuit de VS en het VK. “Voor de rest van 2021 verwachten we beperkte nieuwe single-risk kredietverzekeringsactiviteiten aan te bieden totdat onze volledige overgang goedkeuring van de toezichthouder heeft gekregen”, aldus het bedrijf.

Dit heeft expliciet geen impact op Zurich’s interesse in Surety business, dit blijft de komende jaren een belangrijke pijler, benadrukt de verzekeraar.|  Ook voor Zurich Benelux hebben deze keuzes geen impact. De Surety-tak in de Benelux heeft een aanzienlijk marktaandeel verworven en zet ook de komende jaren in op stabiele groei. Zurich is wereldwijd een van de grotere spelers op het gebied van borg- en garantiestellingen”

Zurich stelt dat het “alles in het werk” zal stellen om klanten te helpen die worden getroffen door het besluit om zich terug te trekken uit de standalone political-risks-markt. “We zullen doorgaan met het onderhouden van bestaande accounts  en onze klanten en makelaars helpen bij het zoeken naar andere verzekeringsmaatschappijen”, aldus Zurich