Zurich gaat samenwerking aan met cyberexpert Northwave in het kader van nieuwe cyberverzekering

Afgelopen week hebben Zurich Insurance Benelux en Northwave Intelligent Security Operations hun handtekening gezet onder een nieuw samenwerkingsverband op het gebied van cyberverzekeringen. Northwave is specialist op het gebied van cyberveiligheid en zal de polishouders van Zurich helpen met een gepersonaliseerd preventief actieplan om bedrijven voor te bereiden op cyberincidenten. Het Northwave Computer Emergency Response Team (CERT) is tevens het team dat een onderneming weer op de rit helpt na een cyberincident.

‘’Wij laten onze polishouders alvast kennismaken met de hulpdiensten, dat geeft klanten meer vertrouwen in hoe zij dienen te handelen wanneer het komt tot een incident’’, aldus Zurich Benelux CEO Dirk de Nil. Een goede samenwerking tussen klant, verzekeraar en incidentresponsteam is cruciaal voor het snel afhandelen van incidenten en zo blijft ook schade beperkt. ‘’Samenwerken met Zurich betekent dat wij nu gezamenlijk de verantwoordelijkheid dragen om onze klanten in staat te stellen om snel en goed te reageren op een cyberincident’’, aldus Northwave CEO Steven Dondorp.  

 Deze samenwerking markeert een belangrijk punt binnen de ambitie van Zurich Insurance Benelux om nieuwe innovatieve verzekeringsoplossingen aan te bieden die beter aansluiten bij de behoefte van de klant. Het nieuwe cyberverzekeringsproduct van Zurich Insurance Benelux is geschikt voor alle soorten bedrijven en zal in het najaar van 2019 gelanceerd worden tijdens de house warming op 18 september in het World Trade Center in Den Haag.

 Bij de foto: Tijdens het tekenmoment op 4 juli jl. in de Zurichtoren in te Den Haag. V.l.n.r. Marc de Jong Luneau (Commercieel Directeur, Northwave), Steven Dondorp (CEO, Northwave), Evi Peeters (Chief Strategy Officer, Zurich), Frank Dado (Claims Manager, Zurich), Dirk de Nil (CEO, Zurich), Tjerk de Wilde (Underwriter Cyber NL), Stefanie Deley (Underwriter Cyber BE), Tim van Lier (Underwriter Cyber NL).