Zurich Benelux gaat dit jaar nog starten met transportverzekeringen

Zurich Benelux gaat in de tweede helft van dit jaar daadwerkelijk starten met transportverzekeringen. Dat maakt CEO Dirk de Nil bekend in een interview in het volgende week verschijnende Risk & Business Magazine. “We hebben eerst gekeken of we dat zelf van scratch konden opzetten, maar dat gaat te lang duren. Wij hopen binnen enkele maanden bekend te kunnen maken dat we een transportportefeuille hebben overgenomen.” Hij zegt daarnaast veel te verwachten van de nieuwe producten als A&H, cyber en transport. “We hebben nog steeds de ambitie om voor het middensegment marktleider te worden op de markt voor cyberverzekeringen, maar dan moet eerst de prijsstelling en dekking  meer in overeenstemming komen met het risico.”

Begin vorig jaar baarde De Nil  opzien in de markt met de presentatie van de ambitieuze groei- en uitbreidingsdoelstellingen van Zurich Benelux: in vijf jaar tijd een verdubbeling van de omzet naar 500 miljoen euro in 2023: door middel  van primair een organische groei, verbreding van het klantensegment richting  middle market  en van het distributienet met het volmachtkanaal, provinciale intermediair en meer nieuwe makelaars. En daarnaast via een uitbreiding van het productenpalet met onder meer Accident & Health, transport en cyber. “We liggen op vrijwel alle fronten op koers  en staan waar we destijds bij de presentatie wilden dat we op dit moment ook zouden staan”, aldus De Nil,  die  spreekt van ‘een bijzonder goed en tot tevredenheid stemmend anderhalf  jaar’.

“Nadat we in 2018  al 20 miljoen euro  aan nieuwe business hadden binnen gehaald kwam daar vorig jaar nog een 37 miljoen euro bij, waarmee onze  omzet met meer dan 10% is toegenomen. De toename is vooral toe te schrijven aan de groei binnen onze Property-portefeuille en in iets mindere mate aan die op het gebied van D&O, Surety en Casualty,  terwijl we daarnaast zijn gestart met Accident & Health”, aldus Zurich’s CEO, die het meest verheugd zegt te zijn over de buitengewoon forse daling van de combined ratio:  van 160% (!!!) in 2018 naar 101% vorig jaar.

De omzetgroei bij Zurich Benelux  heeft zich in het eerste kwartaal van dit jaar verder voortgezet met 13,7% in vergelijking met dezelfde periode in 2019. Ondanks de afgelopen ‘ Corona’-maanden stond begin juni de teller aan nieuwe business op 30 miljoen euro, waarvan het overgrote deel – 21,5 miljoen euro – in de eerste 2,5 maand van dit jaar werd binnengehaald en de resterende 8,5 miljoen euro  sinds 16 maart, het begin van de Corona-tijd.  De Nil: “Ik ben ondanks de impact die Corona ook zakelijk gezien met zich meebrengt  ervan overtuigd dat we dit jaar op gezonde wijze  zullen doorgroeien en vooral dat we tegelijkertijd de combined ratio onder de 100% zullen weten te houden, één van onze primaire doelstellingen. Hij is  ook te spreken over de uitbreiding van het medewerkerskorps: van 130 in de tweede helft van 2018 naar 180 medewerkers nu, waarvan tweederde in  Nederland werkzaam zijn en eenderde in België. “Dat neemt niet weg dat we momenteel in beide landen in totaal nog zeker een 20-tal vacatures hebben, vooral underwriters en claimsspecialisten.”