Zurich Benelux betreedt markt voor marine- en transportverzekeringen via overname portefeuille B.D.M.

Zurich Insurance Plc., via haar bijkantoor in België , en B.D.M. nv hebben een akkoord bereikt over de renewalrights  van B.D.M.‘s Marine & Transport-portefeuille. De overeenkomst wordt onder voorbehoud gesloten maar zal op uiterlijk 1 September 2020 van kracht zijn. Als onderdeel van deze overeenkomst zal een gedeelte van de Marine-afdeling van B.D.M. in dienst treden bij Zurich. Het nieuwe Marine Department van Zurich wordt in Antwerpen gebaseerd.

“Dit is een unieke opportuniteit om de Benelux Marine – en Transportmarkt te betreden. Wij verwerven niet alleen de renewalrights, maar – en misschien nog belangrijker – voegen we getalenteerde en prominente professionals toe aan ons team’’, aldus Dirk De Nil, CEO van Zurich Benelux. ‘’Deze strategische zet is een wezenlijk onderdeel binnen onze ambitieuze plannen om ons premie-inkomen binnen vijf jaar te verdubbelen door de verbreding van ons distributienetwerk en een uitbreiding van ons productenaanbod.”

“De voorbije weken en maanden hebben we hard gewerkt aan de voorbereiding van een vlot integratieproces voor medewerkers en makelaars. Dit toont tevens aan dat we onze bedrijfsactiviteiten probleemloos kunnen verderzetten in een virtuele werkomgeving,” vervolgt Edwin Birkhoff, Chief Underwriting Office van Zurich Benelux.

 Jos Gielen, CEO van B.D.M. : “Ik ben trots dat we er in geslaagd zijn om met een partij als Zurich in zee te gaan en ik ben er van overtuigd dat deze overeenkomst de beste oplossing is voor alle betrokken partijen. Onze klantgerichte cultuur, discipline en uitmuntende claimservices sluiten naadloos aan met de cultuur van Zurich Benelux.” Birkhoff benadrukt de gedisciplineerde werkwijze van beide organisaties. “B.D.M.’s uitstekende reputatie in de regio is een mooie aanvulling op Zurich’s wereldwijde netwerk op het gebied van claims, risk engineering services en underwriting.”

Eric Huyghebaert, B.D.M.’s Head of Marine, zal zich bij Zurich aansluiten als Manager Underwriting Marine. In een toelichting commentaar op het bereikte akkoord zegt hij uit te kijken naar zijn nieuwe werkomgeving: “Ik zal het genoegen hebben om mijn bestaande werkrelaties met klanten en makelaars verder te zetten.“

In het vorige  week verschenen interview in Risk & Business Magazine kondigde Dirk de Nil de transportverzekeringsplannen van Zurich Benelux reeds aan. Klik hier voor het volledige artikel.

http://riskenbusiness.nl/wp-content/uploads/2020/07/RB3_2020.pdf