Zesde Editie Insurance Cycle Tour op 24 mei a.s. voert door de Bollenstreek en het Groene Hart


Op vrijdag 24 mei a.s. wordt de zesde editie van de Insurance Cycle Tour opnieuw verreden in de Bollenstreek. De Ren en Toervereniging ‘De Bollenstreek’ is deze dag de  gastheer en verzorgt een drietal prachtige routes door de Bollenstreek en  het ‘Groene Hart: van 55, 85 en 135 kilometer.

De Insurance Cycle Tour staat voor fietsen, netwerken en een goed doel steunen. De organisatoren kijken dan ook vol trots terug op de afgelopen 5 edities en kijken uit naar de zesde editie van de Insurance Cycle Tour: “De ambiance van het evenement is heel ontspannen. Er wordt lekker gefietst en het is mooi om te zien dat mensen onderling goede contacten opdoen. Daarnaast halen de deelnemers ook nog eens een prachtig bedrag op voor een goed doel. De Insurance Cycle Tour is hard op weg om een populaire, sportieve klassieker te worden in de verzekeringssector!”

Voor het goede doel

De zesde editie van de Insurance Cycle Tour is een coproductie van Ard Korevaar Personenschade en TotaalSupport. Zij nemen samen met de sponsoren de kosten van de organisatie voor hun rekening en maken zich samen met de deelnemers hard voor een mooie opbrengst voor het goede doel: Het ter beschikking stellen van De verwenbox als blijk van waardering voor ouders/broers en zusters die zorgen voor kinderen met een beperking.

In een toelichting op de keuze voor dit goede doel, schrijven de organisatoren. “Er zijn in Nederland ruim 2 miljoen mensen met een of meerdere handicaps. Hiervan heeft een kleine 150.000  een verstandelijke beperking. Velen wonen thuis, maar er zijn er ook die in een instelling of in een woongroep wonen, waar ze verzorgd of begeleid worden. Er zijn in Nederland ca. 6.500 kinderen met een ernstig meervoudige beperking. Dit zijn kinderen die hun hele leven lang intensieve zorg nodig hebben, dag en nacht. Het zijn veelal de ouders die deze zorg thuis doen. Ze zijn dag en nacht bezig met de zorg voor hun gehandicapte kind. Vaak onzichtbaar voor buitenstaanders. Dat doen ze met liefde, maar het wordt ze soms teveel. Tekorten in de gezondheidszorg en een kleiner persoonsgebonden budget maakt het nog lastiger (bekijk video).

Tevens zullen we in overleg met het Revalidatiefonds ook de mogelijkheden bekijken voor het steunen van het project “Meerkosten voor vakanties voor mensen met een zware beperking waarvoor 1 op 1 begeleiding nodig is”.

Start- en eindpunt Insurance Cycle Tour 2019is bij RTV DE Bollenstreek, Spekkelaan 3 2161 GH Lisse. De ontvangst is vanaf 10.00 uur. De deelnemers van de 135 km-tochten starten om 11.30 uur, die aan de 85 km-tocht om 12.30 uur en die aan de 55 km-tocht  om 13.30 uur. Omstreeks 17.3o uur is het tijd voor de netwerkborrel met aansluitend een buffet. Omstreeks 19.30 uur staat de uitreiking van de cheque aan het goede doel op het programma.  Voor meer informatie en aanmelden: www. https://insurancecycletour.eu.   .