Zakelijk Platform Adfiz op 18 september a.s. in teken van het vinden en binden van de juiste mensen

Adfiz organiseert op woensdag 18 september a.s. een nieuwe editie van haar Zakelijk Platform. Deze zesde editie staat in het teken van dhet vinden en binden van de juiste mensen. In een toelichting op het thema schrijft Adfiz: “Het vinden, binden en ontwikkelen van de juiste mensen; dát wordt het gespreksonderwerp tijdens ons plenaire programma op het Zakelijk Platform. Een ruime beschikbaarheid van dviescapaciteit dreigt namelijk in het gedrang te komen door onder andere uitstroom van adviseurs, verandering van werkzaamheden en vermindering van instroom.”

Regelmatig hoort men bij Adfiz van advieskantoren hoeveel moeite het kan kosten om de juiste mensen te vinden.  “Daarom willen we het komende zakelijk platform wijden aan het vinden, binden en door ontwikkelen van professionals binnen onze sector. Aan welke eisen moeten medewerkers tegenwoordig eigenlijk voldoen, welke vijvers zijn er nog meer om in te vissen naar goed personeel, hoe zorg ik dat mijn mensen zichzelf blijven(d) ontwikkelen?”

Tijdens het Zakelijk Platform bekijken we dit onderwerp vanuit verschillende perspectieven:  

  • Wat heb ik als ondernemer nodig? Wie zijn de juiste mensen voor ons vak?
  • Waar vind ik de juiste mensen? 
  • Hoe leid ik de juiste mensen op? Hoe bind ik medewerkers? Hoe zorg ik ervoor dat mijn medewerkers de intrinsieke behoefte voelen om te blijven leren (permanent actueel) in plaats van alleen PE? 

Aan de hand van stellingen wordt  tijdens het plenaire programma verschillende onderwerpen besproken die inzichtelijk worden gemaakt via een live mindmap. 

Expertsessies

Na het plenaire gedeelte volgen een aantal expertsessies op het gebied van     pensioenen, Zakelijk Schade, Zorg/Inkomen en Ondernemerschap. In één ervan geven Jeannette Veldsink en Hoofd P&O Kitty van den Biggelaar hun visie op dit onderwerp  en nemen hun gehoor mee naar de praktijk.  Een andere expertsessie wordt verzorgd door Lindenhaeghe met als titel ‘Future Skills: vaardigheden voor de toekomst’.   

Programma 
Het Zakelijk Platform Adfiz vindt op  woensdag 18 september a.s. van 12.30 tot 20.00 uur plaats in Green Village, Blokhoeve 7 in Nieuwegein

12.30 uur: Ontvangst met lunch

13.30 uur: Aanvang plenair programma

15:00 uur: Pauze

15.30 uur: Aanvang ronde 1 expertsessies (o.a. Pensioen, Zakelijk Schade, Zorg/ Inkomen)

16:30 uur: Pauze

16.45 uur: Aanvang ronde 2 expertsessies (o.a. Pensioen, Zakelijk Schade, Zorg/ Inkomen)

17.45 uur: Aanvang diner-buffet

Meer info:https://www.adfiz.nl/nieuws/adfiz-evenementen/zakelijk-platform-2019/