WTW kondigt samenwerking aan met Clyde & Co om klanten te helpen ESG- en klimaatgerelateerde aansprakelijkheidsrisico’s te managen


Makelaar WTW en advocatenkantoor Clyde & Co  gaan voortbouwend op een langdurige relatie nauwer samenwerken. Zo zal zal WTW de juridische klimaat- en risico-expertise van Clyde & Co aanbieden als onderdeel van haar klimaatanalyse- en adviesaanbod om klanten te ondersteunen bij het managen van de impact van fysieke klimaatrisico’s en hun overgang naar net-zero. “De samenwerking  vormt een aanvulling op het aanbod van WTW door organisaties te helpen de risico’s van klimaataansprakelijkheid beter te begrijpen en te managen en te reageren op de kansen die de klimaatverandering biedt.”

Nadine Coudel, Climate Liability Lead, Climate & Resilience Hub, WTW, licht toe: “De samenwerking zal onze relatie met Clyde & Co, die over een aantal jaren is ontwikkeld, verder verbreden. We zullen in staat zijn om onze klanten ongekende toegang te bieden tot advies op het gebied van regelgeving en risico’s tijdens hun ESG-trajecten, waarbij de consultingexpertise en capaciteiten van WTW op het gebied van analyses van klimaatrisico’s worden gecombineerd met het gerenommeerde en wereldwijd geïntegreerde team van klimaataansprakelijkheidsdeskundigen van Clyde & Co.”

Nigel Brook, Partner bij Clyde & Co, vult aan: “Nu de regelgeving wordt aangescherpt in het licht van steeds ernstigere en frequentere fysieke klimaatrisico’s, zijn er ingrijpende gevolgen voor alle sectoren. Het is meer dan ooit de taak van de directie om de risico’s van klimaatverandering te beheersen. We zijn verheugd dat we deze diensten kunnen aanbieden als onderdeel van het aanbod van WTW.”

Als onderdeel van een bredere beoordeling van klimaatrisico’s zal de samenwerking WTW’s klanten in alle sectoren strategisch en juridisch advies bieden over risico’s op het gebied van klimaataansprakelijkheid. WTW biedt al fysieke en transitierisicobeoordelingen via haar Climate and Resilience Hub. Om deze risico’s te beperken om een onordelijke overgang te voorkomen en kansen te grijpen waarmee klanten de curve voor kunnen blijven, zullen drie overkoepelende risicogebieden worden gedekt:

  • Aansprakelijkheid: Analyse van de huidige klimaataansprakelijkheidsrisico’s ;
  • Regelgeving: Plannen voor reacties op regelgeving met betrekking tot klimaatverandering. Nu het landschap van klimaatregelgeving en disclosure zich snel ontwikkelt, zullen Clyde & Co en WTW advies en begeleiding bieden bij de nieuwste ontwikkelingen;
  • Contractueel: Beoordeling van de huidige klimaatcontracten voor contract-hotspots met een hoog risico. De geïdentificeerde contracten van een klant zullen worden beoordeeld en er zal advies worden gegeven over hoe de fysieke risico’s kunnen worden aangepakt en hoe deze contracten kunnen worden aangepast aan de netto-nul-risico’s.