Willis Towers Watson en Marsh & Mclennan volgens Aon’s salarisinleveringsvoorstel niet

De beide makalaarsgiganten Marsh & McLennan en Willis Towers Watson zijn niet voornemens om Aon’s salarsinleveringsvoorstel te volgen, zo blijkt de reacties van de topmannen van beide bedrijven tijdens de presentaties van de kwartaalcijfers. Vooral de visie van laatstgenoemd bedrijf is pikant aangezien WTW wordt overgenomen door Aon.

John Haley, CEO van Willis Towers Watson PLC, maakte donderdag tijdens een winstoproep voor het eerste kwartaal met analisten bekend dat de makelaar niet in de voetsporen van Aon PLC zal treden en het personeel zal vragen salaris in te leveren vanwege de economische gevolgen van COVID-19.”Wij zullen onze kosten ‘tot op het bot’ terugschroeven en hopen daarmee te voorkomen dat er strengere maatregelen worden genomen”, aldus Haley, die een omzetdaling met dubbele cijfers voor de rest van het jaar als gevolg van COVID-19 bestempelt als ‘niet onmogelijk, maar een extreem scenario’. De economische gevolgen van de pandemie hadden volgens hem geen  nadelige invloed op de financiële resultaten van het eerste kwartaal.

Ook Marsh & McLennan geeft aan op zoek te zijn naar andere opties in plaats van loonsverlagingen om de kosten tijdens de COVID-19-pandemie te verlagen. Het verminderen van bonussen zou een van de mogelijkheden kunnen zijn . Dan Glaser, bestuursvoorzitter  en CEO van March & McLennan, zei tijdens een gesprek over de kwartaalcijfers met analisten, zei: “We hebben veel verschillende mogelijkheden aan de onkostenkant tot onze beschikking,  zoals het verminderen van reis- en ‘entertainment’-kosten en het verlagen van de bonuspool van het bedrijf om de inkomsten te beschermen. Voor ons zijn salarisverlagingen en zaken als dividendverlagingen vooral middelen om de liquiditeit te beschermen. Het lijkt er nu een beetje op dat we in de  overlevingsmodus zitten en we kijken naar andere acties.”.

Marsh & McLennan heeft al naar manieren gezocht om de liquiditeit van de onderneming te beschermen, zei Glaser. Het bedrijf heeft onlangs een bedrag van $ 1 miljard opgezet.