Wilbert Ouburg benoemd tot CRO NN Leven & Pensioen; Hans Bonsel verlaat Nationale-Nederlanden

Wilbert Ouburg (35) wordt per 1 april 2021 benoemd tot CRO Nationale-Nederlanden Leven & Pensioen. Hij volgt hiermee Hans Bonsel (57) op die deze functie sinds 1 juni 2015 vervulde. Ouburg is momenteel Hoofd Risk Management bij NN Leven en Pensioen.

Wilbert Ouburg is in 2010 bij Delta Lloyd begonnen, waar hij werkzaam was in diverse expert- en managementfuncties bij de risk-afdelingen van de Delta Lloyd Groep en Delta Lloyd Leven. In 2017 werd hij Head of Risk Models bij NN Group en sinds 2019 is Ouburg Hoofd Risk Management. In deze rol is hij verantwoordelijk voor insurance en financial risk management voor NN Leven en Pensioen en als CRO business partner lid van het MT Pensioen New Business voor alle risk disciplines.

Leon van Riet, lid van de Management Board van NN Group: “Ik ben verheugd dat met Wilbert Ouburg een sterke, nieuwe CRO is gevonden binnen het eigen bedrijf. Ik wens hem veel succes in zijn nieuwe functie.”

  Hans Bonsel heeft bij Nationale-Nederlanden meerdere essentiële functies gehad. Ruim 32 jaar geleden is hij als actuaris bij het regioteam UK/Australia van Nationale-Nederlanden begonnen. Vervolgens heeft hij in de jaren daarna verscheidene senior managementfuncties bekleed binnen het Risk domein. David Knibbe, CEO NN Group: “Hans heeft een cruciale rol gespeeld in vele complexe uitdagingen zoals de ontwikkeling van het Partieel Interne Model bij de overgang naar Solvency II, de uitrol van het Effective Control Framework en de integratie van Delta Lloyd. Ik ben blij dat we de afgelopen jaren met veel wederzijds vertrouwen en respect hebben mogen samenwerken.”
Hans Bonsel zal na een periode van overdracht zijn carrière buiten Nationale-Nederlanden voortzetten.