Werken bij bank niet populair

Werken bij een bank is niet populair. Ongeveer 37,5% van de Nederlander ziet het niet zitten om de huidige baan in te ruilen voor een dienstverband bij de bank, ook al kunnen zij daar (veel) meer gaan verdienen. Bij vrouwen is dat zelfs 41%, zo blijkt uit onderzoek van FBD Bankmensen, detacheerder van financiële professionalss. iets minder dan driekwart van de respondenten is van mening dat banken zich vooruitstrevender voordoen dan dat ze daadwerkelijk zijn.Ook de dresscode binnen de bankensector is een reden om niet bij banken te willen werken. Uit het onderzoek van FBD komt naar voren dat ongeveer de helft van de Nederlanders van veertig jaar of ouder niet bij een bank wil werken, omdat zij zich niet door hun werkgever willen laten kleden.

K Henk Kelder, directeur van FBD Bankmensen “Uit het onderzoek blijkt dat voornamelijk de meer ervaren mensen minder kledingvoorschriften opgelegd willen krijgen, maar ook de jeugd staat niet te springen weten wij uit ervaring.Men denkt dat er binnen de bankenwereld een machocultuur heerst en dat alles daar om geld draait. Dit zijn voor vrouwen de voornaamste redenen om de boot af te houden wat betreft een baan in de bancaire sectorn. Onze ervaring is dat die cultuur de laatste jaren wel veranderd is. Maar het beeld is nog niet positief.”
De opkomst van Fintech-bedrijven laat volgens hem zien dat banken flink achterlopen. “Banken zullen voornamelijk de gebruiksvriendelijkheid moeten vergroten. Het gemak waarmee consumenten Fintech-applicaties gebruiken zet banken in een bijzonder slecht daglicht.” Fintech-bedrijven die zich op één tak van sport richten, streven banken voorbij als het gaat om innovatie. Hierdoor zijn deze fintechs in staat om specifieke diensten van banken over te nemen. ”Jongeren willen hierdoor liever bij deze fintech-bedrijven werken, dan bij de traditionele bank.”

Bron VVP