“Wereldwijde naamswijziging M&ML-volmachtbedrijven in Victor Insurance betekent forse internationalisering dienstenaanbod”

Zoals Risk & Business afgelopen vrijdag reeds meldde wijzigt verzekeringsbedrijf Mees & Zoonen vandaag zijn naam in Victor Insurance Nederland. Deze stap is onderdeel van een wereldwijde operatie waarbij de volmachtbedrijven binnen Marsh & McLennan Companies zich verenigen in Victor Insurance. Hiermee is het grootste volmachtbedrijf ter wereld ontstaan.“Deze stap betekent een forse internationalisering van ons dienstenaanbod”, verklaart Rogier Seinstra, directeur van Victor Insurance Nederland. “We gaan intensief gebruikmaken van elkaars expertises en productinnovaties.”

Volgens Seinstra biedt Victor zijn netwerk van adviseurs en tussenpersonen een unieke verzekeringspropositie. “De laatste jaren hebben we veel geïnvesteerd in online technologie. Daarmee maken we bijvoorbeeld verzekeringsproducten via portals snel, veilig en gebruiksvriendelijk beschikbaar. De naamswijziging markeert dus een belangrijke stap. We bouwen hiermee het verzekeringsbedrijf van de toekomst met een grote voorsprong op het gebied van cloud-based technologie en geavanceerde data-analyse. Daar nemen we onze tussenpersonen en adviseurs graag in mee.”Dankzij de internationale bundeling is Victor Insurance nu de marktleider op het gebied van digitale platforms voor op maat gemaakte verzekeringsdiensten en -producten.

Victor Insurance
Victor Insurance is met meer dan 1 miljard dollar premie het grootste volmachtbedrijf ter wereld en wereldleider in verzekeringsadvies en risicomanagement. De omzet komt tot stand via een netwerk van meer dan 25.000 adviseurs en tussenpersonen, en met capaciteit van een groot aantal verzekeraars of alternatief kapitaal.

De onderneming telt circa 800 medewerkers en is gebouwd op vier pijlers: risicoanalyse, technologie, distributie en toegang tot kapitaal. Met de internationale variëteit aan kennis van verzekeringsrisico’s en -oplossingen biedt het bedrijf een grote variëteit aan verzekeringsproducten, van maatwerk in property en aansprakelijkheid tot groeps- en pensioenbenefits. Victor Insurance heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Bermuda, Italië en Nederland. Victor Insurance Nederland is gevestigd in Rotterdam.