Wereldwijd opererende maritieme assurantiemakelaar Georg Duncker richt zich met nieuw kantoor in Rotterdam op de Beneluxmarkt

Georg Duncker GmbH & Co. KG, een wereldwijd opererende aanbieder van maritieme verzekeringen en aanverwante diensten, heeft een kantoor geopend in Nederland  dat onder leiding staat van Hans Liem (rechts op foto) en Willem-Jan Eijsden.  Vanuit de vestiging in Rotterdam,  gevestigd aan het Westplein 12 in (3016 BM) Rotterdam,  zal de gehele Benelux worden bediend.

Vorig jaar april is Hans Liem LLM aangetrokken om, in de functie van Business Development Manage,  gestalte te geven aan de aanwezigheid van Georg Duncker in de Benelux. Naast Liem, die in mei van dit jaar is benoemd tot Directeur Benelux, is Willem-Jan van Eijsden aangesteld als Hoofd Marine Benelux. Het tweetal heeft gezamenlijk de leiding van het kantoor in Rotterdam en is verantwoordelijk voor de Benelux.

Beide heren beschikken over uitgebreide ervaring en gedegen, specialistische kennis van marine verzekeringsmarkten om industriële risico’s aan te pakken. Liem heeft ruim 35 jaar ervaring in de verzekeringssector. Voordat hij bij Georg Duncker in dienst trad, was hij gedurende ruim vijf jaar CEO van JLT Nederland en werkte vervolgens negen jaar als verzekeringsmakelaar en CEO bij Marsh. 

Willem-Jan van Eijsden is sinds oktober 2008 werkzaam in de verzekeringsbranche, waarin hij zijn eerste schreden zette bij EUROP&I als underwriter. Na bijna acht jaar maakte hij de overstap  naar de makelaardij bij Dutch P&I waar hij bijna 11,5 jaar zou werken. Hij begon als assurantiemakelaar en  vervulde daarna diverse leidinggevende functies, waaronder die van directeur gedurende ruim vier jaar.  Sinds januari 2021 werkte hij bij de Noord Nederlandsche P&I Club (NNPC) als Director Commercial and Underwriting.


“In de afgelopen jaren hebben wij onze bestaande zakelijke relaties met rederijen en verzekeringsmaatschappijen in de Benelux versterkt. Bovendien zijn we erin geslaagd nieuwe zaken uit dit gebied te genereren. We zijn dan ook blij dat we een aantal gerenommeerde reders tot onze klanten mogen rekenen. Gezien de aanzienlijke omvang van de Nederlandse en Belgische zee- en binnenvaartvloot en de goede reputatie van veel rederijen, zien wij voor ons uitstekende mogelijkheden in deze scheepvaartmarkten”, aldus Christian Ross, eigenaar en Managing Partner van Georg Duncker GmbH & Co. KG.

Liem: “Georg Duncker heeft naam verworven als het gaat om klantgerichtheid. De klantgerichtheid betekent dat onze klanten een uitstekend niveau van dienstverlening zullen blijven ontvangen en tevens verbeterde ondersteuning zullen krijgen door onze diepgaande specialistische expertise, internationale mogelijkheden en aanvullende producten en diensten.”

Met 100 medewerkers wereldwijd verleent Georg Duncker service aan tal van internationale klanten. Naast het hoofdkantoor in Hamburg en het nieuw geopende kantoor in Rotterdam heeft Georg Duncker vestigingen in Singapore en de VS. De Nederlandse vestiging van Georg Duncker bevindt zich aan het Westplein 12, 3016 BM te Rotterdam. Het team is te bereiken via +31 10 226 3842, e-mail rotterdam@georg-duncker.com, www.georg-duncker.com