Week van het geld 2020 afgelast door coronavirus

De Week van het geld, die stond gepland van 23 tot en met 27 maart, wordt afgelast. Dit naar aanleiding van de aankondiging van aangescherpte kabinetsmaatregelen in verband met het coronavirus. Dit besluit betekent dat de gastlessen Fix je Risk helaas niet gaan plaatsvinden.

Het besluit om de Week van het geld niet door te laten gaan is gisteren genomen door het platform Wijzer in geldzaken, initiatiefnemer van dit project. Het besluit is voorgelegd aan en goedgekeurd door de minister van Financiën Wopke Hoekstra.

Alternatieve datum

Op het moment van het besluit tot afzegging stond de tussenstand op 571 gastlessen Fix je Risk. Dat aantal betekent dat ruim 13.000 basisschoolleerlingen het interactieve spel over verzekeren eind maart zouden gaan spelen.

“Wij vinden het vanzelfsprekend ontzettend jammer dat de Week van het geld nu niet doorgaat en waarderen het enthousiasme van de gastdocenten binnen de sector enorm. Zodra de alternatieve datum is zullen wij alle gastdocenten tijdig informeren, zodat de lessen opnieuw ingepland kunnen worden. Ik hoop dan ook weer op dezelfde inzet om zoveel mogelijk basisschoolleerlingen te leren over geldzaken en verzekeren,” aldus Laura de Hoog, programmamanager Week van het geld bij het Verbond.

Gastdocenten Fix je Risk

Medewerkers van verzekeraars die één of meerdere lessen ingepland hadden, zijn inmiddels geïnformeerd. Ook de leerkrachten ontvangen op 13 maart een e-mail van Wijzer in geldzaken dat de gastles niet doorgaat.