Webinar Federatie van Assurantieclubs op 6 mei a.s.: #coronacrisis; impact op en kansen voor u en uw klanten

Op woensdagmiddag 6 mei 2020 van 15:00 – 16:00 uur organiseert de Federatie van Assurantieclubs  een webinar over hoe de coronacrisis impact heeft op en kansen biedt voor u en uw klanten. Alle leden van de aangesloten assurantieclubs en alle geïnteresseerden zijn van harte welkom om de uitzending te bekijken: 

De Federatie licht het thema van het webinar als volgt toe: “Het coronavirus veroorzaakt veel leed. Mensen worden ziek; ernstig ziek. Maar niet alleen worden we persoonlijk geraakt; ook zakelijk zijn de gevolgen groot. Een crisis. De regering nam ingrijpende maatregelen om de mensen in de gezondheidszorg hun werk te laten doen, om het reproductiegetal te verlagen en om bedrijven, die met omzetverlies (zelfs tot het nulpunt) werden geconfronteerd, te helpen.”

Webinar

De coronacrisis wordt vanuit twee invalshoeken besproken. De impact van de coronacrisis op het assurantiekantoor is groot en tegelijkertijd is de impact op klanten net zo groot en op sommige klanten zelfs nog groter.Die impact van de crisis staat centraal in het webinar. En vooral wat een assurantiekantoor en adviseur kunnen doen om die impact te verkleinen en om de kansen die er – mede daardoor – ook ontstaan, te pakken.

Het is een interactieve webinar waar uw input gewaardeerd wordt. Jop Boer (voorzitter FiDiB) en Joris Vos (voorzitter FDG) zullen de vragen opvangen en er voor zorgen dat onze host Bert Sonneveld (voorzitter Federatie van Assurantieclubs) er voor zorgt dat uw vragen beantwoord worden.Iedereen krijgt antwoord; óf in de uitzending óf later via mail.

Topsprekers

We hebben twee sprekers op het webinar. Allard Droste zal ingaan op de impact en kansen voor het assurantiekantoor. Allard is ondernemer en schrijver van het boek ‘Semco in de polder’: “Met vertrouwen, loslaten en durf kunnen mensen veel meer dan we denken. Weg met de vaste structuur. Volg de droom. Richt het in zoals je zelf ook het liefst zou werken”.

Dik van Velzen zal de belangrijkste Wft-gebieden langsgaan om de impact op en kansen voor klanten te bespreken. Dik is programmamanager bij NIBE-SVV en is ruim 18 jaar hoofdredacteur van ‘de Beursbengel’ geweest. Vanaf de zijkant kijkt Dik naar de financiële dienstverlening in het algemeen en het verzekeringsbedrijf in het bijzonder. Vooral naar wetgeving, verzekeringsrecht en zorgplicht.

Lukt het bijwonen van het webinar niet, dat niet, dan is er via https://www.webinartv.nl/webinars-assurantieclubs/coronacrisis. ook nog de mogelijkheid om later te kijken.