W.A. Hienfeld benoemt Johannes Matthes tot commercieel directeur

 

W.A. Hienfeld B.V., het in Diemen gevestigde assuradeurenbedrijf, stelt per 1 november a.s. Johannes Matthes (39) aan als commercieel directeur. Matthes, die de afgelopen 15 jaar in de verzekeringsbranche heeft gewerkt bij Movir en Delta Lloyd, zal per genoemde datum de functie vervullen van Chief Commercial Officer (CCO) en tevens als lid deel uitmaken van de directie van Hienfeld assuradeuren.

Johannes Matthes heeft inmiddels meer dan 15 jaar ervaring in de verzekeringsbranche. In 2002 zette hij zijn eerste schreden in de bedrijfstak als medewerker commerciële zaken bij Movir. Bij deze verzekeraar vervulde hij ook twee jaar de functie van compliance officer en werkte hij ruim vier jaar als salesmanager. Medio 2010 maakte hij de overstap naar Delta Lloyd, waar hij ruim 3,5 jaar werkzaam was als key-accountmanager en twee jaar als verkoopmanager. Bij deze verzekeraar vervult hij sinds april 2016 de functie van directeur Marketing & Verkoop Schade, Inkomen en Zorg.

Over zijn overgang naar Hienfeld zegt Johannes Matthes zelf: “Hienfeld is een nicheverzekeraar pur sang. Waar klanttevredenheid, specialisme en maatwerk de boventoon voeren. Ik kijk ernaar uit mijn bijdrage te mogen leveren aan dit mooie bedrijf. Hienfeld heeft met haar goede en snelle service, specialistische kennis, ervaring en uitstekende schadeafwikkeling een plezierige toegevoegde waarde voor assurantiemakelaars en –adviseurs.” Bob Botter, CEO Hienfeld: “Wij zijn erg blij met de komst van Johannes ter versterking van ons directieteam en verwachten hiermee onze prettige samenwerking met en dienstverlening aan het intermediair nog verder te vergroten.”

Hienfeld, opgericht in 1874, is een van de oudste en belangrijkste vertegenwoordigers van Lloyds of London in Nederland, is zowel actief op de provinciale als beursmarkt, en de specialist op de Nederlandse verzekeringsmarkt op het gebied collectieve ongevallen-, zakenreis-, kunst-, cyber-en buitenlandverzekeringen.