VVP maakt provinciewinnaars van de Advies Award 2021 bekend

De jury heeft de twaalf provinciewinnaars bekend gemaakt van de Advies Award 2021. Volgens de jury stuk voor stuk excellente advieskantoren die het adviesvak een positieve boost geven, de A(dvies)-factor uitstralen en hun klantgerichtheid weten te verzilveren. Op 15 september gaan zes halvefinalisten strijden om een plek in de finaleronde die op 7 oktober plaatsvindt tijdens een kort en krachtig spectaculair online event in de professionele studio’s van First Impression in Tilburg. Dan kiest het online publiek de winnaar.

EN DIT ZIJN DE PROVINCIEWINNAARS VAN2021:

 • Henk Mulderij Verzekeringen (Drenthe)
 • Advies en Kies (Flevoland)
 • Adviesnet Noord Nederland (Friesland)
 • Berends & Slump (Gelderland)
 • Schonewille & Ter Harkel (Groningen)
 • Van de Mortel Assurantie Advies (Limburg)
 • Assurantiekantoor Goossens (Noord-Brabant)
 • KOK Advies (Noord-Holland)
 • Boudesteyn & Partners (Overijssel)
 • Monshouwer Assurantiën (Utrecht)
 • Overbeeke (Zeeland)
 • Adviesgroep De Vogel (Zuid-Holland)

KOK Advies en Overbeeke mochten zich in 2020 ook al uitroepen tot het meest klantgerichte advieskantoor van hun provincie.

De jury – bestaande uit voorzitter Richard Meinders (SVC Groep), Marieke van Zuien (BNP Paribas Cardif), Robin van Beem (Polis Advocaten), Edwin Bosma (BHB Dullemond), Bob Klijn (Herenvest) en Jack Vos (Building Blocks) – overhandigt dezer dagen de awards persoonlijk aan de provinciewinnaars, zie ook de VVP-nieuwsbrieven van de komende dagen.

De Advies Award werd in 2019 in het leven geroepen om het maatschappelijk enorm belangrijke adviesvak in het zonnetje te zetten en de trots op het eigen vak te versterken én gezamenlijk uit te stralen. Samen met 17 spotters (vakexperts die zich in de haarvaten van de financiële adviesmarkt bevinden) ging de jury dit jaar opnieuw op zoek naar de meest klantgerichte kantoren van Nederland. Jury en spotters kwamen tot een longlist van 32 advieskantoren, afkomstig uit alle provincies. Zij kregen een raamposter toegestuurd, maakten er een foto van en posten deze op social media. Het enthousiasme was zeer groot.

Aan de 32 advieskantoren werd gevraagd hun nominatie kracht bij te zetten door een presentatie toe te sturen waarin onder meer voorbeelden worden gegeven van innige klantrelaties, het geheim van de A(dvies)-factor wordt onthuld, hoe de klantgerichtheid wordt verzilverd en waarom het kantoor een inspirerend voorbeeld voor vakgenoten. Deze presentatie telde, evenals de feedback van alle spotters, zwaar mee in de jurybeoordeling. Ook vroegen de kantoren hun klanten via de speciale site www.adviesawards.nl een stem uit te brengen op hun favoriete advieskantoor. In totaal werden ruim 13.000 stemmen uitgebracht. De stemmen telden voor een derde mee bij de bepaling van de provinciewinnaars.

Op 23 juni 2021 kwam de jury bijeen bij Building Blocks in Tilburg en boog zich over alle inzendingen. De meesten kozen voor het insturen van een korte film. “De jury is zeer onder de indruk van de kwaliteit van de inzendingen”, aldus voorzitter Meinders. “De keuze was bepaald niet eenvoudig. Met heel veel liefde, vakmanschap en inzet zijn de filmpjes gemaakt. Veel kantoren maakten dit jaar gebruik van drones om hun beeldboodschap kracht bij te zetten. Het maken van een filmpje brengt de kantoren zeker iets. Samen werken aan een presentatie versterkt de interne trots, het is leuk om klanten erbij te betrekken en door vervolgens filmpjes op social media te delen, krijgt het kantoor ook extra positieve aandacht. Sterker nog, het zet kantoren aan om zich nog eens goed te buigen over de visie op de nabije toekomst. Zoals veel kantoren vorig jaar aangaven: het maken van het filmpje was vooral een aanzet om onze missie verder aan te scherpe

De finale vindt van de VVP Advies Award vindt op 7 oktober van 16.00 uur tot 17.15 uur plaats in de spectaculaire studio’s van First Impression in Tilburg. Deze finale, die die u via een live stream kunt bijwonen via www.adviesawards.nl, wordt gespeeld tussen drie advieskantoren.

Cedric Muchall van het succesvolle Keytoe, een van de meest vernieuwende bedrijven van Nederland, geeft de finaleronde extra glans. Hij geeft onorthodoxe maar bewezen succesvolle adviezen hoe je als ondernemer je klantgerichtheid kunt verbeteren. Een ideale opwarmer voor de bekendmaking van het meest klantvriendelijke advieskantoor van 2021.

Uiteindelijk bepaalt het online publiek op 7 oktober 2021 wie zich een jaar lang het meest klantgerichte advieskantoor van Nederland mag noemen. Kijk en stem mee op 7 oktober!

De VVP Advies Award 2021 wordt mede mogelijk gemaakt door: AEGON, Allianz, ARAG, AS Support, Avéro Achmea, Florius, De Goudse, Hienfeld, Klaverblad, Lindenhaeghe, MUNT Hypotheken, Nationale-Nederlanden, Nedasco, Nh1816, RiFD, SVC Groep, VKG en Voogd & Voogd.

Bron VVP