VS: Premieverhogingen in meeste zakelijke verzekeringsbranches

In het vierde kwartaal van 2018 stegen de premies voor zakelijke verzekeringspremies in de VS gemiddeld met 2%. In de meeste branches was sprake van een premieverhoging, zo blijkt uit een inventarisatie van MarketScout Corp.

De grootste premieverhoging deed zich voor in de commercial auto lines: 7%. Na jarenlang in dit segment verliezen te hebben geleden zijn verzekeraars er volgens MarketScout in geslaagd de afgelopen kwartalen de premies te verhogen. De premies voor bedrijfsschade/bedrijfsonderbreking stegen in Q4  gemiddeld met 3% en die voor property-polissen met 2,5%In alle andere branches viel de premieverhoging gemiddeld lager uit, met uitzondering van  workers compensaties,  een segment waarin de premies met gemiddeld 1,5% verder daalden.

Bij de small accounts –tot $ 25.000 aan premie – en de large accounts – bedrijven die tussen de kwart en een miljoen dollar aan premie betalen – was de gemiddelde prijsverhoging procentueel het hoogste: met 2,5%. De allergrootste bedrijven – meer dan $ 1 miljoen aan premie – zagen de verzekeringspremies gemiddeld met 2% toenemen en de medium accounts – $ 25.000 tot $ 250.000 aan premie – met gemiddeld 1,5%.