Vrouwen hebben nu licht de overhand bij Britse verzekeraars; functies in directie en raad van bestuur blijven nog ver achter

De diversiteit in de samenstelling van het personeel bij verzekeraars in het Verenigd Koninkrijk heeft zich het afgelopen jaar verder verbeterd. Uit een onderzoek van ABI, het Britse Verbond van Verzekeraars onder 103.000 medewerkers bij verzekeraars, komt naar voren dat iets meer de helft van de medewerkers nu vrouw is: 54%; een jaar geleden was de verhouding man/vrouw in de Britse verzekeraarshuizen nog fifty fifty. In alle lagen van het verzekeringspersoneel was het aandeel van vrouwen licht toegenomen in vergelijking met een jaar geleden. Wel blijven vrouwen nog sterk ondervertegenwoordigd in directiefuncties en in de raden van bestuur bij verzekeraars.

Een van de vijf leden van de Raden van Bestuur bij Britse verzekeraars was vorig jaar vrouw tegen 19% een jaar eerder. Daarnaast is het afgelopen jaar het aandeel van vrouwelijke directieleden gestegen van 22 naar 27%, bij het management van 36% naar 39% en op entry-level van 54% naar 56%. Wel is het aandeel van de zogeheten BAME-vertegenwoordiging  (black, asian & other minority ethics) afgenomen van 15 naar 13%.

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat 58% van de verzekeraars een loopbaanontwikkelingsplan heeft  speciaal voor vrouwen, 61% heeft een mentor-programma  voor groepen medewerkers die ondervertegenwoordigd zijn, 76% heeft speciaal diversiteitsbeleid en 79% heeft in eigen huis een team van medewerkers speciaal belast met de bevordering van diversiteit en de begeleiding en ondersteuning van de betreffende medewerkers.