Voormalig makelaar Cees Kortleve schrijft boek over polisvoorwaarden en andere anekdotes uit de verzekeringswereld

Voormalig assurantiemakelaar Cees Kortleve, die decennia werkzaam was in de verzekeringsbranche bij onder meer ABN AMRO Assurantiën en Aon (Artscope), heeft in eigen beheer een boek uitgegeven, getiteld. ‘Het kan altijd beter’. In de 128 pagina’s tellende uitgave gaat hij op een leuke, leesbare en zo nu en dan humoristische wijze vooral in op tal van aspecten rond het onderwerp polisvoorwaarden.

Daarin geeft hij een interessant inzicht in de totstandkoming en samenstelling ervan in commissies en houdt hij aan de hand van tal van voorbeelden de bedrijfstalk geregeld een spiegel voor ten aanzien van de aspecten leesbaarheid, klantvriendelijkheid en andere voetangels en klemmen waardoor het beoogde doel (leesbaar en begrijpelijk voor de klant) in zijn ogen zelden gerealiseerd wordt. ”Polisvoorwaarden klantvriendelijk maken wordt niet bereikt door tientallen pagina’s ervan te maken. Aanzienlijk minder dan de helft van het aantal pagina’s kan volstaan”, schrijft Kortleve op de achterkant van zijn boek.

Het boek omvat daarnaast een groot aantal anekdotes uit zijn rijke verzekeringsverleden als medewerker en leidinggevende van de brandafdeling bij ABN AMRO Assurantiën en als manager van de kunstafdeling van Aon Artscope en voorzitter van Aon Artscope Europe. Deze verhalen geven eveneens een prachtig inzicht in de werkwijze van weleer en tonen aan dat het werken binnen de verzekeringsbranche zo saai nog niet is.

In  het laatste hoofdstuk van zijn boek laat hij zijn licht schijnen over de perikelen van de harde markt, die  volgens hem afgelopen jaar ‘een chaos’ veroorzaakte. “Daarbij wordt met de vinger richting verzekeraars wordt gewezen. Maar is dat terecht? Kan herhaling worden voorkomen?”, aldus Kortleve, die in elk geval pleit voor een spreiding van de vervaldatum over het hele jaar heen ter voorkoming van de werkpiek rond de jaarwisseling.

Het boek ‘Het kan altijd beter’ kost € 18,25 incluis BTW per boek maar exclusief (voor zover van toepassing) de  verzendkosten (binnen Nederland €3,84). Bestellen kan via  https://lnkd.in/dhJT7Bb.

Twee foto’s van Cees uit het boek: toen en nu