Volmachtbedrijven binnen Marsh &  McLennan Companies veranderen wereldwijd naam in Victor

 

Victor. Onder die gemeenschappelijke naam gaan de volmachtbedrijven binnen Marsh & McLennan wereldwijd opereren. De bedrijven, gevestigd in Canada, VS, Verenigd Koninkrijk, Italië en Nederland tellen gezamenlijk 780 medewerkers  en zijn volgens Rogier Seinstra, directeur R. Mees & Zoonen Assuradeuren, bij elkaar goed voor een premieomzet van meer dan één miljard euro. “Daarmee zijn wij het grootste volmachtbedrijf in de wereld”, aldus Seinstra, volgens wie de naamverandering en rebranding in Nederland (30  medewerkers)  – in Victor Insurance  Nederland  – in september zijn beslag zal krijgen.

 De volmachtbedrijven van Marsh & McLennan, die allen waren ondergebracht in de Schinnerer Group, opereerden tot dusver onder verschillende namen. Zoals Victor O. Schinnerer & Co en ICAT in de VS, ENCON in Canada, Bluefin Underwriting in Groot-Brittannië en R. Mees & Zoonen in Nederland en Italië. The Shinnerer Group is inmiddels al van naam gewijzigd in Victor, Italië volgt volgende week en de rest van de wereld later dit jaar, waaronder in september in Nederland.

Seinstra wijst onder  meer op de inkoop- en overige schaalvergrotingsvoordelen, die de wereldwijde rebranding en samenwerking van de verschillende MMC-volmachtbedrijven met zich meebrengt. “We zijn sterk in vier pijlers: risicoanalyse, distributie, toegang tot kapitaal en technologie.  Op alle punten denken we verdere schaalvoordelen te kunnen realiseren, zo ook uit het onderling uitwisselen van kennis, ervaring en producten, waardoor we onze klanten wereldwijd nog beter van dienst kunnen zijn.”