Volmachtbedrijf PURE B.V. start met online afsluiten zakelijke verzekeringen

 

Onder het label ‘PURE2insure’ heeft volmachtbedrijf PURE  B.V. in Amsterdam een innovatieve website (www.pure2insure.nl) ontwikkeld voor zakelijke schadeverzekeringen. Hiermee kunnen bedrijven, maar ook ZZP’ers, VVE’s en sport- en recreatieverenigingen op eenvoudige wijze schadeverzekeringen rechtstreeks bij PURE afsluiten, zonder tussenkomst van een adviseur (execution only). Volgens het Amsterdamse volmachtbedrijf heeft onderzoek uitgewezen dat meer dan 40% van de bedrijven op zoek is naar een mogelijkheid om zijn verzekeringen via internet af te sluiten.

Volgens mede-oprichter Dick Scheepvaart ontbrak daarvoor tot dusver een simpele, doeltreffende oplossing. “Wij zijn de eerste aanbieder in de markt die op een efficiënte en voor de klant begrijpelijke manier en volledig palet aan dekkingen beschikbaar stelt. Met slechts enkele muisklikken stelt de klant zelf een pakketpolis samen en ziet binnen enkele seconden de bijbehorende premie. Na het verstrekken van relevante bedrijfsgegevens kan de aanvraag worden afgerond, waarna de klant de polis direct in zijn/haar mailbox ontvangt. De aanvraagprocedure is volledig geautomatiseerd.” Het PURE2insure-concept werd vorig jaar tijdens de ontwikkelingsfase genomineerd voor de prestigieuze Lloyd’s Innovation Award 2016.

Productassortiment

Het zakelijke productassortiment van PURE2insure bestaat uit brand- en aansprakelijkheidsverzekeringen. Ook transport- en ongevallenverzekeringen maken onderdeel uit van dit assortiment. Daarnaast zal het aanbod nog dit jaar worden uitgebreid met bijzondere dekkingen, waaronder die voor cybercriminaliteit en beroepsaansprakelijkheid. De producten van PURE2insure worden in volmacht gesloten. Risicodragers zijn Lloyd’s Syndicaten en China Taiping Insurance (UK) Co. Ltd.

 PURE is ‘Approved Coverholder’ bij Lloyd’s in Londen. “Dit stelt PURE in staat om een aantal zelf ontwikkelde verzekeringsoplossingen op een vernieuwende wijze aan te bieden. Wij geloven dat de schadeverzekeringsmarkt veel efficiënter kan functioneren als de markt zich openstelt voor innovatie. Met de lancering van PURE2insure hebben wij daartoe een aanzet gegeven”, benadrukt mede-oprichter Marco Worms.

PURE2insure biedt zijn producten online en rechtstreeks aan op basis van execution only. “Via de website wordt de klant zo uitgebreid mogelijk geïnformeerd, opdat deze zelf een verantwoorde keuze kan maken. Desondanks staat het de klant geheel vrij om zich te laten bijstaan door een financieel dienstverlener. Onderling kunnen zij daarvoor een vergoeding afspreken. Daarmee heeft ook de financieel dienstverlener toegang tot het aanbod vanPURE2insure”, aldus PURE in een persbericht. De website www.pure2insure.nl is, die is ontwikkeld in samenwerking met ICT-dienstverlener OpenC en softwareleverancier realXS, is afgelopen week gelanceerd.