VNAB Visie in teken van verzekerbaarheid

Deze week is een nieuwe editie verschenen van de VNAB Visie, het PR-magazine van de brancheorganisatie voor de zakelijke verzekeringsmarkt. De gehele, 32 pagina’s  uitgave staat in het teken van thema verzekerbaarheid.

In de eerste VNAB Visie van dit jaar staan een aantal groepsdiscussies over het centrale thema, waaronder de makelaars en verzekeraars die gezamenlijk de redactiecommissie van deze uitgave vormden, young professionals, riskmanagers en risicodeskundigen bij verzekeraars ene makelaar en voorzitters van de brancheorganisaties Adfiz, NVGA, Verbond van Verzekeraars en VNAB.

Ook laten Ernst-Jan Henkelman (Marsh), NARIM–voorzitter Adri van der Waart en Ingrid Visscher (de Vereende) hun licht over het thema schijnen en zijn er columns van Joris Geerts (AFM) over moeilijk verzekerbare risico’s  en van Prof. mr. N. (Mop) van Tiggele-van der Velde over zekerheden en praktische oplossingen. Ook komt een nieuwe toetreder (Meteo Project), recycling ondernemer (Hummel recycling) en risicodeskundige Jurjen Burghgraef (Burghgraef van Tiel & Partners) aan het een het woord.

Enkele quotes uit de interessante uitgave:

  • ‘In principe zou via coassurantie alles verzekerbaar moeten zijn’;
  • ‘We moeten nu al beginnen met de renewals van 2020’;
  • ‘Er is een maatschappelijke en morele verantwoordelijkheid om als coasurantiemarkt met oplossingen te komen. Dat zijn we aan onze stand verplicht;
  • ‘Risicosolidariteit is de hoeksteen van de verzekeringssector’;
  • ‘We zullen ons als Risk & Insurance Managers terdege moeten realiseren dat het niet meer business as usual is en dat wij meer beslagen ten ijs moeten komen;
  • ‘Verzekeraars moeten recyclingbedrijven niet over één kam scheren maar individueel beoordelen’;
  • De risico’s en brandveiligheid binnen de BV Nederland verslechteren eerder dan dat ze verbeteren;
  • Risico-informatie wordt steeds belangrijker’.

Zie voor de volledige uitgave: https://www.vnab.nl/CmsData/VNAB%20Visie%202019-01%20(Niets%20is%20onverzekerbaar).pdf