VNAB trekt met eerste Beursdag nieuwe stijl ‘volle bak’ in eigen kennis – en ontmoetingscentrum

Ontmoeten, verbinden en kennis delen. Het zijn de pijlers van brancheorganisatie VNAB  die centraal stonden tijdens de eerste VNAB Beursdag nieuwe stijl, die gistermiddag 20 maart jl. plaatsvond in het VNAB Kennis- en Ontmoetingscentrum aan de Boompjes in Rotterdam. “De markt wil elkaar kennen en leren kennen”, zei VNAB-directeur Wim Span in zijn korte openingstoespraak. Dat die behoefte alom aanwezig is bij de professionals werkzaam in en voor de (grootzakelijke) verzekeringsmarkt bleek wel uit het feit dat het aantal maximaal mogelijke aanmeldingen  van 400 in ‘no time’ waren vergeven. Daarmee trok de VNAB met haar eerste beursdag nieuwe stijl een ‘volle bak’. Gezien de louter enthousiaste reacties kan dan ook gesproken worden van een geslaagde happening, die zeker voor herhaling vatbaar is.

Nadat VNAB-directeur Wim Span met een flinke zwaai aan ‘de beursbel’ het event officieel had geopend, konden de eerste van de in totaal 12, eveneens druk bezochte  kennisbijeenkomsten van start gaan. Hierbij werden presentaties verzorgd door Dirkzwager (KEI-project van de rechtspraak), Stichting Salvege (Schade door water en vuur) , AIG (Smart Cyber Risk Assesment), V&A- Advocaten (De zzp’er in het verkeer, onverzekerde schade en verzekeringsproducten en -oplossingen), Burghgraef van Tiel & Partners (Hoe houdt preventie risicovolle bedrijven verzekerbaar?, Van Niekerk Cieremans (Terrorisme in Nederland, hoe is dat verzekerd?), Kennedy van der Laan (Beloning en de richtlijn verzekeringsdistributie (de ‘IDD’), NIBE-SVV (De zorgplicht van de beursmakelaar), Cunningham Lindsey (Praktische toepasbaarheid drone-technologie in de verzekeringsmarkt_, MS Amlin (Autonomous shipping) en Lengkeek (Bedrijfsschade: financiële schades in breder perspectief.                                                    

Op de ‘beursvloer’ waren stands van een 20-tal verzekeraars: AIG, Allianz Global Corporate & Specialty, Aspen Insurance, CNA Insurance Company, Dutch P&I (DUPI Insurance Group), ERGO Versicherung, HDI, Hiscox, Liberty Specialty Markets, MS Amlin, Nationale-Nederlanden, Navigators, Reaal, RSA Nederland, Samenwerking Glasverzekering, Starr Underwriting Agents, StarStone Insurance Services, WA. Hienfeld, XL Catlin en Zurich Insurance. Zij zorgden met hun bezoekers voor een constant druk bezette beursvloer en dat bleef zo tijdens de afsluitende netwerkborrel tot ‘sluitingstijd;.