VNAB: Objectensysteem beschikbaar op een productieomgeving

De ontwikkelingen omtrent het Objectensysteem zijn in volle gang. “Met behulp van onze pilotleden Marsh, Meijers, Concordia de Keizer, Gebr. Sluyter, MS Amlin, Nationale-Nederlanden, Corins en Allianz, is het Objectensysteem beschikbaar op een productieomgeving”, meldt VNAB op haar website/

Eind maart van dit jaar start de implementatie welke gefaseerd zal plaatsvinden (per selectie makelaars). Alle VNAB makelaars worden hiervoor benaderd. Tijdens de implementatiefase volgen voorlichtings- en opleidingsbijeenkomsten. In 2019 zullen ook verzekeraars nadere informatie en een uitnodiging ontvangen.

Met het Objectensysteem kunnen makelaars volgens de VNAB gestructureerd objectgegevens (inclusief dekking en premie) voor Brand en Werkmateriaal gestandaardiseerd invoeren/importeren, beheren en versturen in een eigen lay-out (klantspecificatie). De objectenlijsten kunnen direct gekoppeld worden met de betreffende plaatsing in e-ABS waardoor alle betrokken partijen deze kunnen inzien. In 2019 zal onder andere het objecttype Marine en de Verzekeringsnemer Kluis gerealiseerd worden, zodat de verzekeringsnemers ook zelf objecten kunnen beheren.

Wie op de hoogte wil blijven van alle ontwikkelingen rondom het Objectensysteem, kan zich via deze link opgeven voor de periodieke updates van het project gestructureerde data.