VNAB herinnert aan aangifteloket ladingdiefstal

De Technische Commissie Transport van de VNAB attendeert VNAB-leden er (nogmaals) op dat iedere ondernemer sinds  mei vorig jaar 24 uur per dag aangifte kan doen van ladingdiefstal. Dit kan via telefoonnummer 088-0087444. Het is belangrijk dat ook de verzekeringsindustrie haar gedupeerde klanten op deze mogelijkheid wijst.

Het bedrijfsleven en de politie willen met dit aangifteloket het aantal ladingdiefstallen terugdringen. Aangifte doen is zowel voor het opsporen van verdachten als voor het terugdringen van het aantal diefstallen belangrijk. De politie kan met het speciale nummer de kwaliteit van de vastgelegde informatie verbeteren waardoor de kans om verdachten op te sporen, stijgt.Aangiftes zijn een belangrijke bron van informatie voor het opsporen en bestrijden van transportcriminaliteit. Op basis van een gedeeld en volledig beeld kan de politie effectievere maatregelen treffen.

Hoe werkt het

Bij melding binnen kantooruren wordt de aangifte meteen opgenomen. Gaat het om aangiften buiten kantooruren, dan wordt het incident geregistreerd en zoekt de politie de eerstvolgende werkdag contact om de aangifte op te nemen. Als er een snelle opvolging nodig is dan onderneemt de politie direct actie. Het loket is bestemd voor transportvoertuigen zwaarder dan 3500 kilogram. Het telefoonnummer van het loket, 088-0087444, is al het nummer voor aangiften voor gestolen voertuigen. Ondernemers hoeven nu dus nog maar één nummer te bellen voor aangiften van zowel diefstal van een vrachtauto of lading. In noodgevallen, heterdaad of verdachte situaties blijft 112 het nummer dat ondernemers kunnen bellen.