VNAB geeft op 11 juli a.s. met ontbijtbijeenkomst over moeilijk verzekerbare risico’s vervolg aan uitgave magazine VNAB Visie’ over dit thema

VNAB geeft op 11 juli a.s. met ontbijtbijeenkomst over moeilijk verzekerbare risico’s vervolg aan uitgave magazine VNAB Visie’ over dit thema. De bijeenkomst in het eigen Kennis- en Ontmoetingscentrum start om 08.00 uur met een kickstart-ontbijt en wordt omstreeks 11.15 uur afgesloten met een netwerkcafé.   

In een toelichting schrijft de VNAB: “Het is voor sommige risico’s, bedrijven en bedrijfstakken weliswaar lastiger om zich adequaat te verzekeren, maar van echt onverzekerbare risico’s is (nog) geen sprake. Wel vraagt deze ontwikkeling de volle aandacht van de spelers op de coassurantiemarkt. Er dient zeker voor de mogelijk moeilijk verzekerbare risico’s tijdig het overleg te worden gestart. Dit is de rode draad van de begin mei verschenen VNAB Visie ‘Niets is onverzekerbaar?!’.

Voordat de welverdiende vakanties van start gaan, nodigt de VNAB daarom op donderdagochtend 11 juli 2019 haar makelaars- en verzekeraarsleden uit om in gesprek te gaan over moeilijk verzekerbare risico’s. Hoe ontstaan moeilijk verzekerbare risico’s? Welke factoren spelen hierbij een rol bij respectievelijk makelaars en verzekeraars? Hoe zit het met de capaciteit en welke invloed heeft solvabiliteit? Maar belangrijker nog: hoe komen we met elkaar tot oplossingen voor de klant?”

Na het kickstart-ontbijt worden verschillende stellingen voorgelegd aan de panelleden: Gielijn Arends (MS Amlin), Focko Dorhout Mees (Marsh), Wilco de Haan (Schouten Zekerheid) en Armand Hoftijzer (Nationale-Nederlanden). Daarna gaan de aanwezigen onder leiding van de panelleden in kleinere groepen op zoek naar passende oplossingen voor de klant.Dit event is toegankelijk voor makelaars- en verzekeraarsleden van de VNAB en is met name interessant voor sluiters, acceptanten en hun leidinggevenden. U komt toch ook?

Programma

08.00 – 08.40 uur Kickstart-ontbijt
08.40 – 09.30 uur Paneldiscussie
09.30 – 11.00 uur Break-outs (2 rondes)
11.00 – 11.15 uur Terugkoppeling panelleden
11.15 – 12.00 uur Netwerkcafé