VNAB en Hoffelijk Financieel lanceren vakbekwaamheidstool

 

De Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB) lanceert een vakbekwaamheidstool voor haar leden, die het professionals in de zakelijke verzekeringsmarkt eenvoudiger maakt om permanent vakbekwaam te blijven. De tool is ontwikkeld door Hoffelijk Financieel, opleider in de financiële sector. De tool gaat verder dan het aanbieden van kennis op Wft/PE en PA-niveau en zal onder andere branche specifieke (VNAB) content gaan bevatten, maar kent ook een belangrijke registratiefunctie.Op donderdag 1 september jl. tekenden Wim Span (directeur VNAB, links voor) en Wesley van ’t Hof (directeur Hoffelijk Financieel) het contract dat de samenwerking tussen beide partijen definitief maakt. Op de foto kijken Paula du Pont (kennismanagement – VNAB) en Mop van Tiggele (kennisborging – VNAB) toe

De VNAB streeft ernaar om naast Hoffelijk Financieel ook andere relevante (opleidings)partijen in de markt te betrekken bij de tool, zodat het mogelijk wordt om vanuit verschillende bronnen binnen één platform kennis te delen en te lezen. Maar wel steeds vanuit de gedachte dat ieder VNAB-lid zelf kiest wat relevant is. De tool voedt en toetst niet alleen kennis maar registreert deze ook. Registratie van wat men leest, maar ook van andere interne en externe kennisevents. Zo bouwt iedere medewerker, werkzaam bij een VNAB-lid, een persoonlijk en volledig vakbekwaamheidsdossier op.

Het doel van de VNAB-vakbekwaamheidstool is niet alleen het faciliteren van de vakbekwaamheid van haar leden, waarmee de PA-eis van de AFM ondervangen wordt. De VNAB wil met deze tool uiteindelijk nog een stap verder gaan. Met als stip op de horizon de wetgever ervan overtuigen dat gebruikers van deze tool niet langer verplicht zijn het driejaarlijkse PE-examen af te leggen. Door het opbouwen van de vakbekwaamheidsdossiers in de tool, wil de VNAB samen met Hoffelijk Financieel aantonen dat de professionals in onze markt op een hoger niveau bezig zijn met hun vakbekwaamheid dan de driejaarlijkse PE-examens toetsen.

Kijk voor de introductievideo: https://www.youtube.com/watch?v=yCiV-CxYfxU; voor meer info: ww.vnab.nl