VLC & Partners: nieuwe naam voor Van Lanschot Chabot / Mandema & Partners

 Van Lanschot Chabot en Mandema & Partners, twee toonaangevende Nederlandse merken op het gebied van risicomanagement, employee benefits en private insurance,  bundelden in 2017 hun krachten. Zij gaan nu samen verder als VLC & Partners. “Een nieuwe naam die staat voor 250 jaar ervaring met een gezonde ambitie en Nederlands ondernemerschap.”

 Directievoorzitter Lando te Molder: “Met onze nieuwe naam spelen we in op de snel veranderende klantvraag. VLC & Partners weerspiegelt onze historie, maar ook de ambitie om kwaliteit en groei te blijven creëren voor onze klanten. Met onze gespecialiseerde partners op het gebied van risicomanagement, employee benefits en private insurance kunnen wij onze klanten nog meer expertise bieden. Uiteraard kunnen onze klanten blijven vertrouwen op onze kwaliteit in adviezen en dienstverlening.”

Overname

Van Lanschot Chabot en NN Group bereikten medio 2016 overeenstemming over de overname door Van Lanschot Chabot van Mandema & Partners. De overname bracht destijds 275 professionele risicomanagers en verzekeringsexperts bij elkaar, die hun kennis en ervaring op het gebied van risicomanagement beschikbaar maken voor zakelijke klanten. De omzet beliep bij de start € 40 miljoen. Vorige maand werd bekend gemaakt dat de Goudse de resterende 49% belang in Van Lanschot Chabot/Mandema overneemt  van Van Lanschot Kempen  en daarmee dus voor de volle 100% eigenaar is van het intermediairbedrijf. Begin dit jaar werd bekend gemaakt dat Van Lanschot Chabot Global Art Insurance BV overneemt, dat volgens VLC past in de strategie  om verder te groeien als marktleider private insurance op het gebied van kunst.