Vier bedrijven dingen mee naar NVGA am: Innovatieprijs

Vier partijen komen in aanmerking voor de NVGA am: Innovatieprijs 2018, die wordt uitgereikt op 18 april a.s. tijdens het NVGA-congres op 18 april in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Uit een tiental inzendingen heeft de selectiecommissie er vier genomineerd: C-Profile, Postex, Bugs Business en Openclaims.  Doel van de NVGA am: Innovatieprijs is het stimuleren van innovatie in het volmachtkanaal.

Voor C-Profile en Openclaims is het de tweede keer dat ze meedingen naar de innovatieprijs. Beide bedrijven waren vorig jaar ook genomineerd. C-Profile dankt de nominatie aan Adviesportaal, een digitaal platform waarmee intermediairs hun particuliere relaties automatisch gepersonaliseerde informatie kunnen leveren. Openclaims heeft met WA Connect een vernieuwde schadeherstelservice in de markt gezet. Het bedrijf werd vorig jaar verkozen tot ‘Insurtech Startup van het jaar. Postex is genomineerd voor de innovatie Cloudplatform. Dat is een digitaal alternatief voor handmatige poststromen naar het intermediair. Postex behoorde vorig jaar ook tot de inzendingen maar werd toen niet genomineerd. Softwareontwikkelaar Bugs Business is in de race met Imago Designer, een flexibele toolkit voor weboplossingen.

De NVGA am: Innovatieprijs werd vorig jaar voor het eerst uitgereikt. Winnaar was Neerlandse die de prijs kreeg voor een model dat het overstromingsrisico in Nederland verzekerbaar maakt. In de jury van de innovatieprijs zitten Hermen van der Lugt (CEO Stichting Voorbereiding Pallas-reactor), Robert Witteveen (Vivat), Wim Heeres (Adfiz), Jannie Benedictus (hoofdredacteur am:) en Jorg Roodbeen (bestuurslid NVGA).