VGA Verzekeringen viert 100-jarig bestaan

In 1919  besloot de gemeenteraad van Amsterdam dat er een fonds moest komen om brandschade aan haar eigendommen te dekken. 100 jaar later is VGA uitgegroeid tot een volwaardig verzekeringsbedrijf. Reden voor een feestje.

Work hard, play hard

Afgelopen vrijdag vierden medewerkers van VGA en hun partners samen een uitbundig feestje met lekker eten en muziek. “We hebben er de afgelopen periode hard aan gewerkt om de dienstverlening aan onze klanten naar een hoger niveau te tillen. Naast het harde werken vind ik dat we ook samen belangrijke en mooie momenten moeten vieren. Want we zijn dankzij onze medewerkers een gezond en winstgevend bedrijf”, aldus Mirjam Heijnen, directeur van VGA.

Van brandfonds naar volwaardig verzekeringsbedrijf

VGA heeft sinds haar ontstaan vele namen en posities binnen de gemeentelijke organisatie gehad. Al snel ging het fonds ook vorderingen behandelen van en tegen de gemeente als gevolg van wettelijke aansprakelijkheid. In 1970  werd de NV Verzekeringsbedrijf Groot Amsterdam opgericht en kreeg het haar huidige naam. Heijnen: “We zijn een bijzonder bedrijf. Geen enkele andere gemeente heeft een eigen verzekeringsbedrijf. Niet alleen bieden wij zakelijke verzekeringen aan voor stadsdelen, diensten en bedrijven die onderdeel uitmaken van de gemeente Amsterdam of daaraan verbonden zijn. Ook medewerkers van de gemeente en hun gezinsleden kunnen bij ons terecht voor hun verzekeringen.”