Verzekeringssector voert internationaal wervingsinspanningen op

De ‘War of Talent’ is ook in de verzekeringsbranche volop aan de gang. Van hoofdkantoren tot universiteitscampussen, de verzekeringssector zet alles in het werk om talenten  aan te trekken. Ondertussen hebben degenen die betrokken zijn bij het werven van talent te maken met een remote werkomgeving die nieuwe uitdagingen heeft gecreëerd bij het werven, meldt Business Insurance.

De samenwerking van het Insurance Information Institute (III) met HBCU Impact, een groep die zich inzet om de Historically Black College and University-gemeenschap te informeren over de voordelen van een carrière in verzekeringen, is het resultaat van een jaar voorbereiding, zegt Sean Kevelighan, CEO van het I.I.I. in New York.

Het I.I.I. heeft een reeks van zeven videoprofielen van vooraanstaande leidinggevenden en toezichthouders uit de verzekeringssector geproduceerd die door HBCU Impact zullen worden gebruikt bij haar activiteiten in de klas, zei Kevelighan, die eraan toevoegt dat hij verwacht de samenwerking tussen de twee groepen uit te breiden. “We zijn nog maar net begonnen. We hebben al ideeën waar we aan werken.”

De I.I.I. werkt ook samen met het Wharton Risk Center van de Universiteit van Pennsylvania in Philadelphia om de Hackathon van de universiteit te organiseren, die onlangs gericht was op klimaatrisico’s. Volgens Kevelighan was er sprake van een ‘aanzienlijke’ deelname aan het programma met zo’n 40 teams van studenten die innovatieve oplossingen moesten ontwikkelen en presenteren om de klimaatverandering aan te pakken.

Zurich North America lanceerde in januari haar Zurich Fellow Scholarship, dat in het leven is geroepen om ‘divers talent’ te helpen bij het behalen van een universitair diploma op verzekeringsgebied, aldus Jessica Aguilar, head of talent acquisition in Schaumberg, Illinois. Zurich is ook bezig met het werven van de grootste groep ooit voor het Apprenticeship Program, zo’n 70 stagiairs verspreid over ten minste negen steden. Het programma, dat in 2016 in de VS van start ging en aanvankelijk gericht was op claims en underwriting, omvat nu 16 verschillende business units en functies. Zurich heeft sinds 2016 bijna 150 stagiairs aangenomen. .

De American Property Casualty Insurance Association en zijn leden hielpen in 2015 de Insurance Careers Movement te lanceren om zich te concentreren op de ontwikkeling van arbeidskrachten en diversiteit als belangrijke industrieprioriteiten, zei Tamra Johnson, APCIA assistent vice-president voor public affairs in Washington. APCIA is medeorganisator van de jaarlijkse Emerging Leaders Conference van de industrie met het Insurance Careers Movement-team,  “om nieuw en divers talent in de verzekeringssector te identificeren en te behouden door versnelde professionele ontwikkeling van C-Suite-managers en netwerkmogelijkheden te bieden.”

Februari is Insurance Careers Month, gecreëerd  door de oprichters van de Insurance Careers Movement, waaronder APCIA, Hamilton Insurance Group Ltd., American International Group Inc., Marsh & McLennan Cos., Lloyd’s of London en The Institutes. “Het uitbreiden van carrièremogelijkheden en het versnellen van het werk op het gebied van diversiteit, gelijkheid en inclusie in het verzekeringswezen is een gezamenlijke ruimte voor de industrie,” zei Marguerite Tortorello, managing director van de Insurance Careers Movement. Ze voegde eraan toe dat meer dan 1.000 verzekeraars, agenten en makelaars, brancheorganisaties, regelgevende instanties, media-organisaties en anderen samenwerken aan Insurance Careers Month.De COVID-19 pandemie heeft belanghebbenden gedwongen hun wervingsinspanningen opnieuw te bekijken. Volgens de heer Kevelighan heeft COVID “de manier waarop we naar het personeelsbestand kijken veranderd. Er is meer flexibiliteit en meer openheid om minder gebonden te zijn aan de fysieke locatie van een individu.”

“Door de verschuiving naar meer op afstand werken, is de manier waarop we contact leggen en omgaan met talent zeker veranderd. We waren altijd al digitaal aanwezig, maar in het verleden waren we veel meer betrokken bij persoonlijke interacties, zoals het ontvangen van studenten op het hoofdkantoor van Zurich in Schaumberg”, zei mevrouw Aguilar.

Robert Benvenuto, chief sales officer, regio Midwest, in Chicago voor Hub International Ltd.: “De verschuiving naar remote heeft een grote impact gehad, omdat nieuwe werknemers die aan boord komen geen contact meer hebben met collega’s.” Hij zei dat hij 25% van zijn tijd besteedt aan het werven van mensen.De verzekeringssector, met inbegrip van de ziektekostenverzekeringssector, biedt werk aan ongeveer 2,8 miljoen mensen. Er wordt echter verwacht dat bijna 400.000 werknemers in de komende jaren uit de financiële en verzekeringssector met pensioen zullen gaan

.