Verzekeraar QBE publiceert eerste Britse rapport over beloningsverschillen tussen etnische groepen: “Weinig bewijs voor ongelijke beloning”

Als onderdeel van haar toezegging om interne onevenwichtigheden aan te pakken, heeft QBE European Operations voor de eerste keer haar UK ethnicity pay gap report gepubliceerd, gebaseerd op gegevens van 80% van het personeel. “Analyse van deze gegevens laat zien dat we mensen eerlijk betalen en dat er weinig bewijs is dat duidt op ongelijke beloning voor gelijk werk tussen allochtone en blanke werknemers, merkt QBE op in het rapport. “De negatieve mediane loonkloof laat zien dat deze met min 10,4% in het voordeel uitvalt van onze etnische minderheidspopulatie, terwijl de positieve gemiddelde loonkloof (+ 7,9%) het tegenovergestelde laat zien.” Het verschil in bonussen is met 54,9% wel beduidend groter.

 Naast onderzoek naar het verschil in het gemiddelde uurloon, werd in het rapport ook gekeken naar de etnische diversiteit van het Britse personeelsbestand van QBE per functieniveau. Daaruit bleek dat in het Verenigd Koninkrijk de meeste mensen uit etnische minderheden juniorfuncties bekleden. Er werd ook vastgesteld dat er een hoger percentage etnische minderheden vertegenwoordigd is in de bedrijfssectoren financiën, actuariaat, juridische zaken en IT, en een relatief lagere vertegenwoordiging in de kernsectoren verzekeringstechniek.

QBE heeft intussen toegezegd zijn diversiteitsgegevens over Britse werknemers te verbeteren. Het verzekeringsconcern zegt te werken aan manieren om de resterende 20% die ervoor kiest hun etnische gegevens niet te delen, aan te moedigen zich comfortabel en vol vertrouwen te voelen om dat wel te doen.

Andere maatregelen omvatten de actieve herziening van processen en praktijken in de gehele levenscyclus van werknemers, met als doel de mogelijkheden voor systemische vooroordelen te verminderen. QBE is er ook op gebrand om een gevarieerde talentenpool op te zetten en in het Verenigd Koninkrijk en herziet haar aanwervingsbeleid.

“Ik geloof echt dat het verbeteren van de etnische beloningsbalans heel belangrijk is voor onze mensen en voor de vooruitgang van het bedrijf,” zegt Jason Harris, chief executive van QBE International. “Het is iets waar ik mij persoonlijk volledig voor inzet en ik zal ervoor zorgen dat er in de komende jaren actieve maatregelen worden genomen om deze balans te verbeteren. Dit is ons eerste jaar waarin we onze etnische loonkloofgegevens publiceren met de intentie om transparant te zijn naar onze collega’s, door te luisteren naar hun ervaringen en manieren te vinden om meer kansen te creëren en een inclusieve en diverse werkplek te blijven smeden.”