Verbondsevent op 28 november a.s.: actualiteiten rondom aansprakelijkheid

Het Verbond van Verzekeraars organiseert op 28 november a.s. van 13.00 tot 18.00 uur in het eigen pand in Den Haag een seminar met alt titel ‘ Actualiteiten rondom aansprakelijkheid’ . De  bijeenkomst staat open voor zowel leden als voor niet-leden en is vooral interessant voor juristen, schadebehandelaars en ieder ander die in de verzekeringspraktijk met aansprakelijkheidskwesties te maken heeft. 

Allereerst geeft prof.mr. Ton Hartlief een uiteenzetting van mogelijke alternatieven voor de huidige wijze van afhandeling van beroepsziekteclaims. Vervolgens laat prof.mr. Mop van Tiggele zien – mede aan de hand van de (laatste) ontwikkelingen op dit terrein – dat en waarom het tijd is voor een nieuwe opzetclausule. Namens het Verbond van Verzekeraars wordt in vervolg daarop de nieuwe modeltekst gelanceerd en toegelicht. Tot slot bespreekt prof.mr. Marc Loth de zaak van Stichting Urgenda tegen de Staat, waarbij hij tevens zal ingaan op klimaat(verandering) vs. aansprakelijkheid in het algemeen. De middag wordt met een borrel én informatiemarkt afgesloten. Verbondsdirecteur Richard Weurding treedt op als dagvoorzitter.

Programma

Mogelijke alternatieven voor het huidige stelsel van afhandeling van beroepsziekteclaims door door prof.mr. Ton Hartlief (Hoogleraar aan de Universiteit van Maastricht);
De opzetclausule in beweging. Nut en noodzaak van een nieuwe modeltekst door prof.mr. Mop van Tiggele (Hoogleraar Verzekeringsrecht EUR en RU); De Urgenda-klimaatzaak en klimaat(verandering) vs. aansprakelijkheid in het algemeen door  prof.mr. Marc Loth (Hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg
 

Voor nadere informatie of bij vragen kunt u contact opnemen met Nikki van der Knaap(Beleidsadviseur Aansprakelijkheid van het Verbond). U kunt haar eventueel ook reeds vooraf vragen stellen, zodat daar bij de voorbereiding waar mogelijk rekening mee kan worden gehouden.