Verbond opent permanente webinarstudio

De webinarstudio van het Verbond van Verzekeraars is officieel in gebruik genomen. “Mede door corona schakelden wij in april 2020 snel over van fysieke bijeenkomsten naar een uitgebreider aanbod van webinars en online colleges. Omdat het aantal deelnemers hard groeit, willen wij de toegankelijkheid en kwaliteit verder verbeteren. Deze studio geeft ons die mogelijkheid,” aldus Lieke Hoomans (manager Insurance Academy van het Verbond).

De uitbreiding van het aanbod van webinars, livestreams en online colleges, onder andere in samenwerking met opleidings- en kennispartners van het Verbond, draagt bij aan de ambitie van een open platform. Een platform waarop kennis van verzekeraars, partners, stakeholders en andere experts samenkomt. Hoomans ziet dat deze aanpak werkt. “In de periode van 2015 tot en met 2019 was het gemiddeld aantal aanmeldingen 3.700. In 2020 waren dat er bijna 9.000 en in de eerste 5 maanden van 2021 staat de teller al op 7.000. Digitaal samenwerken en kennisdelen is wat het Verbond betreft ook na corona onmisbaar in de sector.”

Modern en betrouwbaar

Door het groeiend aantal online sessies is een kwalitatieve, moderne en betrouwbare setting belangrijk volgens Hoomans. “In het afgelopen jaar hebben we veel geëxperimenteerd en geleerd over digitaal samenwerken. Enerzijds leidde dat soms tot technische en organisatorische uitdagingen, maar ook tot nieuwe inzichten. Daarom ben ik er trots op dat we als vereniging doorpakken. Met de permanente studio in Den Haag zetten we weer een volgende stap naar kwalitatieve en toekomstbestendige dienstverlening.”

De studio is ontwikkeld in samenwerking met Online Seminar, een online event specialist waarmee het Verbond al langer samenwerkt. Op dit moment wordt de webinarstudio alleen gebruikt voor sessies van het Verbond, maar de mogelijkheden voor gebruik door derden worden verder uitgewerkt.